Uutiset

Työkoneet

Cramolle Komatsu WA80M-8 -pyöräkuormaajia

Yhdeksän noin kuuden tonnin painoista Komatsu-pyöräkuormaajaa oli taannoin kerätty riviin Suomen Rakennuskone Oy:n Pirkkalan konttorin seinustalle. Joukosta puuttui vielä kaksi samanmoista, sillä Suomen Rakennuskone toimitti kaikkiaan 11 samanlaista konetta täydentämään Cramon vuokrakoneiden tarjontaa.

Cramo Finland Oy:n puolelta koneita vastaanottamassa oli tuotehallinnan päällikkö Antti Puputti.

”Hankinnat meillä hoidetaan keskitetysti yhteistyössä Boels-Cramo Groupin kanssa. Ne eivät ole maakohtaisia, vaan tarkoituksena on ostaa tiettyjä malleja isompi erä, joka jaetaan eri maiden kesken. Laajan kontaktiverkoston omaava emoyhtiömme neuvottelee valmistajien kanssa edulliset hankintahinnat, mikä heijastuu suoraan asiakkaillemme alhaisempina vuokrahintoina. Uusien Komatsujen tapauksessa havaitsimme asiakastarpeen laajentaa kalustoamme runko-ohjattaviin, alle kuuden tonnin painoisiin pyöräkuormaajiin”, kertoo Puputti.

Cramo Finland Oy:n strategisena tavoitteena on pystyä palvelemaan asiakkaita sijainnista riippumatta. Tähän pohjautuen uudet Komatsut jaetaan Vantaan, Seinäjoen ja Tampereen kesken.

”Näiden keskeisten pisteiden kautta kykenemme liikuttamaan koneita lyhyellä varoitusajalla ympäri Suomen juuri sinne, missä asiakkaan tarve on.”

Cramolla on kattava valikoima Komatsuihinkin sopivia lisälaitteita tarjolla aina Zoom-auroista kerääviin harjalaitteisiin.

”Kasvatimme tämän hankinnan myötä myös Zoom-aurojen ja hiekoituskauhojen määrää. Koneiden kiinnikkeet muokattiin niin, että myös aiempi lisävarustekalustomme soveltuu näihin, vaikka merkkinä Komatsu on Cramolle uusi”, jatkaa Puputti.

Cramon tarjolla olevasta maarakennuskalustosta löytyy kaivukoneita, pyöräkuormaajia, valssijyriä, kurottajia, generaattoreita ja vaunukompressoreita. Pienessä päässä tarjolla on esimerkiksi tärylevyjä ja mittalaitteita.


Cramo Finlandin tuotehallinnan päällikkö Antti Puputti (2. vas) vastaanottaa Komatsu-pienoismallia Suomen Rakennuskoneen Jari Salomäeltä. SRO:n miehet Juha Alakoski (vas.) ja Tero Ala-Tala seuraavat toimitusta vierestä.

Kattava tukijärjestelmä asiakkaalle

”Yhteistyö kansainvälisen emoyhtiömme kautta mahdollistaa myös asiakaskohtaisen erikoiskaluston kuten sähköiset kurottajat ja asfaltinlevittimet”, täydentää Puputti.

Cramo julkaisi lokakuussa tänä vuonna uudet asiakaslupaukset: helposti saatavilla, kalustomme on aina kunnossa ja toimitusaikamme pitävät.

”Rakentaminen on hektistä ja asiakkaan tarpeet voivat muuttua hyvin lyhyellä varoitusajalla. Tukeaksemme tätä, meillä on 24/7 auki oleva verkkopalvelu, jonka kautta vuokraus onnistuu helposti. Avasimme myös oman päivystysnumeron, jonka kautta on mahdollista saada apua mikäli kaluston kanssa ilmenee haasteita.”

”Tarkistamme myös kalustomme huolellisesti jokaisen vuokrauskerran välissä. Näin minimoimme riskin työn keskeytymiselle. Mikäli tästä huolimatta kaluston kanssa ilmenee ongelmia, lupaamme korjata tilanteen neljän tunnin sisällä tai myöntää jopa viikon ilmaista vuokra-aikaa. Ymmärrämme myös, että työmaalla pienikin viivästys aiheuttaa helposti ketjureaktion. Välttääksemme tämän lupaamme, että kalustomme ja palvelumme saapuvat ajallaan. Mikäli toimitus on minuutinkin myöhässä tai toimitus letkunkin vajaa, kannamme vastuun”, lupaa Puputti.

Cramolla vuokrausalan nähdään kasvavan tulevina vuosina, sillä jakamistalouden avulla koneiden käyttöastetta saadaan nostettua. Kun koneilla on useampi käyttäjä, poistuu yksittäisen asiakkaan tarve investoida paljon pääomaa itse kalustoon. Tällöin tuo säästynyt raha voidaan käyttää yrityksen ydintoimintojen kehittämiseen, joka on myös pitkällä tähtäimellä järkevä ratkaisu yrittäjän näkökulmasta.

”Erityisesti isomman kaluston vuokraaminen on asiakkaalle usein kokonaiskustannusten osalta huomattavasti halvempaa, kuin oman koneen omistaminen. Vuokraaminen tuo työntekoon joustavuutta, sillä kone voidaan vuokrata juuri tietyn tarpeen ajaksi. Meillä on myös erittäin laaja huolto-organisaatio, jonka ansiosta asiakkaan ei tarvitse huolehtia koneen huoltamisesta aiheutuvasta ylimääräisestä vaivasta”, päättää Puputti.

Lue seuraavaksi