Uutiset

Työkoneet

Cramo investoi kalustoon ja digitaalisiin ratkaisuihin

Rakennuskonevuokraamo Cramo Finland jatkaa mittavia kalustoinvestointeja ja tavoittelee paikallista markkinajohtajan asemaa. Tämän vuoden 20 miljoonan euron investointiohjelmassa on nostimien lisäksi maanrakennuskalustoa ja digitaalisissa ratkaisuissa kehitetään rakentamisesta aiheutuvien päästöjen seurantaa ja raportointia.

Cramo on ottanut vahvan jalansijan julkisen puolen ja toimitilarakentamisen työmailla korjausrakentamisen lisäksi. Cramo on aktiivisesti mukana myös uusiutuvan energian hankkeissa sekä muissa teollisuuden rakennus- ja kunnossapidon projekteissa sekä datakeskusten toteuttamisessa.

– Kalustoa tarvitaan edelleen monissa kohteissa ja panostammekin Cramolla kannattavaan kasvuun. Haemme kasvua niiltä toimialoilta, joilla rakennetaan. Olemme kasvaneet merkittävästi esimerkiksi pienissä ja keskisuurissa asiakkaissa, ja myös julkinen sektori vetää hyvin, Cramo Finlandin toimitusjohtaja Tuomas Myllynen kertoo.

Tavoitteena paikallisen markkinajohtajan asema

Cramo panostaa viime vuosien tapaan voimakkaasti kaluston uusimiseen. Nyt painopisteenä on nostimien ja maanrakennuskaluston lisäksi myös peruskaluston lisääminen ja saatavuuden varmistaminen. Cramon tavoitteena on olla toimintapaikkakunnillaan markkinajohtaja.

– Jatkamme investointiohjelmaamme 20 miljoonalla eurolla. Haluamme kone- ja laitekannan uudistamisella taata asiakkaillemme alan parhaan ja nykyaikaisimman valikoiman. 85 prosenttia kalustoinvestoinneista on suunnattu kaluston saatavuuden parantamiseen. Paikallisesti panostamme siihen, että meillä on paras kalusto, saatavuus ja palvelu. Hankintojen painopiste on käsikäyttöisten ja pienempien rakennuskoneiden lisäksi nostimissa ja maanrakennuskoneissa, joiden kysyntä on vakaata, Myllynen sanoo.

Digitaalisuus lisää kustannustehokkuutta ja auttaa seuraamaan ilmastovaikutuksia

Cramolla on lisätty vähäpäästöistä kalustokantaa, jotta rakentajat pystyvät vastaamaan jatkossa tiukentuvan rakentamislain muutoksiin. Asiakkaat kaipaavat myös keinoja, joilla voidaan tehostaa raportoinnin läpinäkyvyyttä. Myllynen kertoo, että investointiohjelmassa on vahvasti mukana digitaalisten ratkaisujen kehittäminen tähän suuntaan.

– Hyvässä vauhdissa työmailla on esimerkiksi SmartControl-rakennusprojektihallinnan työkalun käyttöönotto. Digitaalisten palvelujemme avulla asiakas voi seurata esimerkiksi kalustoa, kuluja ja energiankäyttöä sekä ilmastovaikutuksia. Kokonaishallinta tehostaa ajankäyttöä ja logistiikkaa, jotka lisäävät rakennusprojektin kustannustehokkuutta, Myllynen toteaa.

Lue seuraavaksi