Uutiset

Työkoneet

Cramo avasi toimipisteen Espooseen


Artikkelikuva: Cramon Espoon uudessa toimipisteessä työskentelevät Toni Nykänen (vas.) ja Samu Majava. Cramolla asuntorakentamisen notkahdus näkyy, mutta rakentamisen tulevaisuuteen suhtaudutaan positiivisesti. Espoon toimipiste sijaitsee lähellä meneillään olevia ja tulevia rakennustyömaita.


Cramo on avannut kesän aikana laajan palvelun rakennuskonevuokraamon Espoon Finnooseen, jossa rakennustyömaita on käynnissä ja uusia hankkeita ollaan käynnistämässä. Pääkaupunkiseudulla vuokrataan koneita ja laitteita nyt eniten korjausrakentamisen tarpeisiin sekä julkisen sektorin uudisrakennus- ja infrahankkeisiin. Cramo investoi koko ajan lisää uuteen kalustoon, koska yrityksessä uskotaan rakentamisen positiiviseen tulevaisuuteen.

Cramo Finlandin aluepäällikkö Jani Euro kertoo, että Espoon uudessa toimipisteessä työt on aloitettu luottavaisin mielin, koska työmaita on meneillään ja uusia rakennushankkeita on suunnitteilla. Finnoon vuokraamon sijainti on edullinen, koska alueelle on kaavoitettu runsaasti asuntorakentamista ja lisäksi on teollisuuden hankkeita sekä mittavia infrahankkeita.

”Espoossa Länsimetron reitin ympäristö ja Keilaniemen aluehanke ovat myös merkittäviä uuden vuokraamon kohteita. Meillä on nyt huipputiimi ja hyvä toimipaikka Espoossa, jossa voimme palvella niin pieniä kuin isompiakin rakennusliikkeitä sekä yksityisiä rakentajia ja korjaajia”, Euro tiivistää.

Cramo investoi tänä vuonna ennätyksellisesti lähes 35 miljoonaa euroa uuteen kalustoon. Kalustokantaa uusitaan ja laajennetaan, jotta kasvavaan kysyntään voidaan vastata heti, kun asuntorakentaminen vilkastuu koko maassa.

”Nato-jäsenyyteen liittyy myös paljon rakentamista”, Euro kommentoi tulevaisuuden näkymistä.

Vaikka uudisrakentaminen on notkahtanut, on Cramon teollisuusasiakkaissa ja esimerkiksi tuulivoimalatyömailla kalustotarve pysynyt ennallaan ja osalla alueista kysyntä on jopa kasvussa. Cramo on mukana myös sairaalatyömailla ja muilla hyvinvointialueiden rakennusprojekteissa.

Täydellinen paikka Espoossa

”Etsimme pitkään sopivaa paikkaa vuokraamolle Espoosta. Täydellinen paikka löytyi vanhasta bussivarikon rakennuksesta Rusthollarinkadulta. Finnoon asuinalue laajenee uuden metroaseman läheisyyteen eli ihan siihen meidän viereemme. Meillä on hyvin tilaa pihalla, joten valikoimamme on perinteistä vuokraamoa laajemmat ja tarjolla on myös isompaa kalustoa, joten voimme vastata hyvin paikallisten rakentajien kysyntään”, Euro kertoo.

Hän toteaakin, että Espoo on maamme toiseksi suurin kaupunki, jossa rakentamista riittää aina. Nyt tulevaisuus näyttää hyvältä jo alkaneiden ja suunniteltujen rakennushankkeiden valossa. Cramolle oli luontevaa avata uusi laajan palvelun vuokraamo juuri Espooseen, josta yritys on ollut hetken poissa.

Cramon Espoon toimipiste on ollut avoinna kesäkuusta lähtien. Virallisia avajaisia vietetään keskiviikkona 13. syyskuuta. Vuokraamossa työskentelee alkuvaiheessa kolme henkilöä.

Vähäpäästöisellä kalustolla kysyntää

Syksyllä rakennuskonevuokraamoissa valmistaudutaan lähestyvään talveen lisäämällä valaistus- ja lämmityskalustoa. Cramolla on viime vuosien aikana investoitu suunnitelmallisesti vähäpäästöiseen ja sähkökäyttöiseen kalustoon.

”Rakennuttajat kysyvät aikaisempaa enemmän ympäristöystävällistä kalustoa, koska rakentamisen pitää täyttää myös tilaajien ympäristömääräykset. Monissa hankkeissa päästörajoitukset tiukentuvat huomattavasti lähivuosina. Olemmekin saaneet asiakkailta hyvää palautetta niin sanotusta vihreästä Cramo Eco Choice -kalustosta, jonka avulla rakentamisen hiilijalanjälkeä voidaan pienentää”, Euro toteaa.

Osa Cramon asiakkaista on ottanut käyttöön myös uuden SmartControl-alustan, jonka avulla työmailla tai teollisuuskohteissa voidaan suunnitella ja hallita työmaan kalustotarpeita ja seurata esimerkiksi energiankulutusta ja CO2-päästöjen kehitystä. Ohjelmassa on mukana lisäksi kustannuslaskennan ja budjetoinnin elementit.


Lue seuraavaksi