Uutiset

Työkoneet

Janne Leppänen panostaa laatuun – L5 Navigation tuo tarkkuutta

Nokialainen Janne Leppänen on pitkän linjan maarakennusalan ammattilainen, joka on vuodesta 2007 lähtien urakoinut omalla toiminimellään. Tänä vuonna Leppästä ovat työllistäneet Tampereen raitiovaunuliikenteen infran rakennustyöt, ja keväästä lähtien urakointikohteena on ollut Lentävänniemen kaupunginosa, jossa raitioliikenteen rakennus laittaa alueen tieinfran täysin uusiksi. Raitioliikenteen rakentaminen vaatii hyvin tarkkaa työskentelyä, ja Leppänen luottaakin L5 Navigationin täsmälliseen ja helppokäyttöiseen koneohjausjärjestelmään.

Hitachi Zaxis ja L5 Navigation -koneohjausjärjestelmä muodostavat Janne Leppäsen luottoyksikön Tampereen raitioliikenteen rakennustyössä.

Janne Leppäsen monipuolinen maarakennusalan osaaminen ei keskity pelkästään koneurakointiin, sillä mies valmistaa erittäin tehokkaiksi osoittautuneita alan tuotteita, kuten lamelliharjoja, tasauspalkkeja ja ponttikauhoja. Leppäsen kokemuksen ansiosta työlaitteet kestävät takuuvarmasti myös Suomen olosuhteissa, ja esimerkiksi lamelliharjoja Leppänen on myynyt muiden ammattilaisten käyttöön jo yli 600 kappaletta. Omien tuotteiden laadukkuus onkin miehelle kunnia-asia, ja hän vaatiikin myös itse ostamiltaan koneilta ja laitteilta samaa tasoa. Leppänen onkin koneohjausjärjestelmissä päätynyt L5 Navigationin tuotteisiin, ja kuukausien kokemusten perusteella L5 Navigation täyttää Jannen vaatimustason ongelmitta.

L5 Navigation urakoitsijan mieleen

Janne Leppänen kiinnostui alkuvuodesta L5 Navigationista ja päätti tiedustella merkistä tarkemmin.

Janne Leppänen on hyvin tyytyväinen L5 Navigationin Jakke Hyvärisen palveluun ja yrityksen etätukitoimintaan.

”L5 Navigationin Jakke Hyvärinen järjesti tutustumisen ripeällä aikataululla ja vakuuttavan esittelyn jälkeen varsinainen ostopäätös syntyi nopeasti. Myös asennus hoidettiin täysin sovitusti ja minun aikatauluni hyvin huomioiden, ja järjestelmä on nyt ollut käytössäni Lentävänniemen raitioliikenteen rakentamisessa noin kolmen kuukauden ajan”, kertoo Leppänen.

”L5 Navigation -järjestelmän kuusi anturia on asennettu tarkasti oikeille paikoille ja näin kaiken urakoinnissa tarvittavan tiedon saa ruudulta selkeästi ilman viivästyksiä. Nopeasti mietittynä ainoa puute on korkeusrajoituksen puute, ja toive onkin jo välitetty eteenpäin. Hallintapaneelin näytön selkeys on hyvää luokkaa, ja esimerkiksi tarkkeiden jako, kauhan valinta sekä kaikki tarvittava raportointi pilvipalvelujen kautta onnistuu vaivatta.”

L5 Navigationin näyttö on irrotettavissa ja koneen hallinta onnistuu myös ohjaamon ulkopuolelta.

”Myös näytön sekä keskusyksikön kompakti koko on edeltäviin merkkeihin verrattuna paremmalla tasolla, ja fiksu yksityiskohta on myös näytön irrotettavuus, joka mahdollistaa käytön myös koneen ulkopuolelta. Järjestelmän loogisuuden ansiosta neuvoa ei ole juurikaan tarvinnut kysellä, mutta tarvittaessa etätuki on vastannut ja ratkaissut ongelmat saman tien”, kiittelee Leppänen.

Alan edistyksellisintä tekniikkaa

Puolisen vuotta L5 Navigationin palveluksessa toiminut Jakke Hyvärinen on kokenut maarakennusalan ammattilainen, joka on ylpeä edustamansa tuotteen kehitystasosta.

”Ruotsalainen L5 Navigation panostaa tuotekehitykseen todella voimakkaasti ja yritys työllistää kotimaassaan jo yli 40 henkilöä. Yritys tietää rankan alan vaatimuksen pohjoismaisissa olosuhteissa, ja esimerkiksi komponenttien valinnassa panostetaan laatuun. Käytettävyyden helppouteen on kiinnitetty huomiota ja kokonaispaketteihin kuuluvat lisäpäivitykset ovat näppärästi asennettavissa. Huomionarvoista on myös pilvipalvelun kuuluminen järjestelmään sekä Infrakit-yhteensopivuus.”

Kauhanvalinta ei tästä helpommaksi juuri voi mennä. Laitteiden lisäys ja poisto on myös tehty loogisen yksinkertaiseksi.

”L5 Navigationin järjestelmät ovat myös erittäin monipuolisia, ja kaivukoneiden lisäksi ne soveltuvat mainiosti vaikkapa poravaunujen, puskukoneiden ja paalukoneiden käyttöön. Kuuntelemme asiakaspalautetta tarkoin, ja sen kautta olemme tuomassa markkinoille esimerkiksi uuden perustason 2D-järjestelmän, ja lisäämme myös automaattisuuden tasoa entisestään. Pohjoismaat, ja etenkin Suomi, edustavat koneohjausjärjestelmissä maailman kärkitasoa ja täällä onnistumisen ansiosta vientitoimintamme esimerkiksi Saksaan on myös kovassa kasvussa”, tiivistää Hyvärinen.

Toimiva kokonaisuus takaa tehokkuuden

Janne Leppänen tietää kokemuksesta, että toimiva urakointi vaatii hyvän peruskoneen, laadukkaat lisälaitteet, loogisen koneohjausjärjestelmän ja tietysti kuljettajan, joka osaa käyttää hyväkseen laitteiden ominaisuuksia.

L5 Navigationin kompaktin kokoiset anturit ovat helppoja asentaa ja oikeaoppinen sijoitus takaa tarkan sekä monipuolisen informaation.

”Olen noin vuoden verran urakoinut Hitachi Zaxis 145W -kaivukoneella, ja kone on suoriutunut tehtävistään vaikeuksitta. Rotatorin huoltosopimus on ollut myös järkevä valinta ja lisäturvaa tuo koneelle myönnetty jatkotakuu. Mitään lastentauteja ei Hitachissa ole ilmennyt ja runsas, aina työtehtäviin soveltuvien kauhojen ja muiden lisävarusteiden avulla työskentely on sujunut asiakkaiden vaatimusten mukaisesti. L5 Navigationin koneohjausjärjestelmä puolestaan viimeistelee urakoinnin laadukkuuden, ja esimerkiksi raitioliikenteen korkea vaatimustaso saavutetaan varmuudella kaikissa olosuhteissa”, päättää Leppänen.

Lue seuraavaksi