Uutiset

Työkoneet

Contrans Oy – kustannustehokasta konekauppaa


Contransilla on Konnevedellä todella kattava valikoima Robus- ja Tyrone-trailereita ja -perävaunuja. Pekka Liimatainen ja Marko Toivakka esittelevät ansaitun ylpeinä hinta-laatusuhteeltaan järkeviä ja kovaa käyttöä kestäviä työjuhtia.


Konnevedellä keskellä Suomea sijaitseva Contrans Oy on pitkän linjan koneliike, joka yhdistää maantieteellisen hyvän sijainnin monipuoliseen ja laadukkaaseen tuotevalikoimaan sekä asiakaslähtöiseen hinnoitteluun. Contransin vahvuutena on myös varaston laajuus sekä oman kuljetuskaluston takaamat nopeat toimitukset suoraan asiakkaan toivomaan osoitteeseen. Contransin tuotevalikoima on myös jatkuvasti kasvanut asiakastoiveiden kautta, ja koneiden laadukkuus varmistetaan aina omien käyttökokemusten kautta.

Contransin historia juontaa vuoteen 1984, jolloin Pekka Liimatainen aloitti komean uransa osin konevoimin metsätöissä. Vuodesta 2005 lähtien myyntitoiminnan merkitys on yrityksessä korostunut ja merkittävä kehitysaskel oli myös vuonna 2016 toteutettu muutos uusiin tiloihin Konneveden keskustaan ja samanaikainen liittyminen Rautanet-kauppaverkostoon. Tuotevalikoima on tämän jälkeen kasvanut huomattavasti, ja samalla myös henkilökunnan määrä on kasvanut kahdeksaan ammattilaiseen. Menestys vaatii aina reagointia maailman muutoksiin, ja Contrans onkin sopivan kokoisena yrityksenä pystynyt nopeaan toimintaan, josta hyvänä esimerkkinä toimii yhtiön vahva panostus verkkomarkkinointiin ja sosiaalisen median hyödyntämiseen.

 Koneita moneen lähtöön

Pekka Liimataisen monipuolinen kokemus esimerkiksi kuljetus- sekä metsäkoneurakoinnista on hyödynnetty Contransilla tarkoin tuote-edustuksia hankittaessa.

Hyvä esimerkki Contransin asiakaslähtöisestä toiminnasta on kärryjen hankkiminen tehtaalta ilman renkaita. Contrans hankkii ja asentaa itse renkaat Konnevedellä, mikä näkyy suoraan kärryn hinnan edullisuudessa.

McHale-paalaimien varaosa- ja huoltopalveluista laajensimme vuonna 2017 Pilkemaster-klapikoneiden myyntiin ja pian mukaan tulivat myös traktorivaunujen ja -lavettien edustukset. Virolainen perävaunujen valmistaja Robus otti meihin yhteyttä ja vakuuttavan tehdasvierailun jälkeen edustussopimukseen päästiin nopeasti. Verkostojen ja Contransin maineen kasvaessa yhteydenottojen määrä lisääntyi, ja tätä kautta myyntiimme tulivat myös pohjoisirlantilaiset Tyronen trailerit. Robuksen ja Tyronen valikoimat täydentävät toisiaan onnistuneesti, ja hyvien sopimusten ansiosta pystymme hinnoittelemaan tuotteet hyvin kilpailukykyisesti”, kertoo Pekka Liimatainen.

”Valikoimamme rakentuu usein asiakkaiden toiveiden kautta, ja tästä syystä otimme edustukseen myös puolalaiset Tango Oil -polttoaine- ja -vesisäiliöt. Oman metsäkoneurakointihistoriansa myötä Pekka huomioi myös Farmi Forest -metsäperävaunujen sekä -hakkurien laadun, ja iisalmelaisyrityksen tuotteet saatiin valikoimaamme viime vuonna. Loogisesti laajentuvaan tuoteperheeseemme ovat viime vuosien aikana liittyneet myös Varpaisjärvellä valmistettavat Oxsa-lumilingot, -aurat ja -kauhat sekä äänekoskelaiset KX-Energiakourat. Valikoimamme tukee toisiaan onnistuneesti, ja maailmantilanteiden sekä suhdanteiden muuttuessa voimme näin varmistaa yrityksen kasvusuuntauksen myös joidenkin alojen myynnin hiljentyessä”, lisää Contransin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Marko Toivakka.

Tango Oilin valikoiman polttoainesäiliöt, öljysäiliöt, nestesäiliöt ja vesisäiliöt täyttävät maamme asiakaskunnan vaatimukset. Pekka Liimataisen esittelemä 5 000 litran Tango Oil AdBlue-säiliö on varustettu täyskorkealla ovella ja säiliölle myönnetään kymmenen vuoden takuu.

Yksilöllinen palvelu miellyttää asiakaskuntaa

Tiukasti kilpaillussa konekaupan maailmassa menestyminen vaatii ahkeruutta, joustavuutta ja uusien ideoiden käyttöönottamista. Contrans onkin yhdistänyt nopean reagointikyvyn ja keskeisen maantieteellisen sijainnin onnistuneesti huippuluokan asiakaspalveluun.

”Haluamme tehdä kaupankäynnin asiakkaille mahdollisimman helpoksi ja turvalliseksi, mikä näkyy esimerkiksi selkeässä hinnoittelussa. Tarkan tuote-esittelyn lisäksi meillä on verkossa tuotteelle valmis nettohinta, ja luonnollisesti myös hyvityshinnat vaihtotuotteille ovat kilpailukykyisiä. Myyntivarastomme laajuus on myös meille kunnia-asia, ja ripeät konetoimitukset suoraan asiakkaalle kertovat palveluasenteestamme. Pystymme myös kasaamaan järkeviä kokonaispaketteja esimerkiksi metsäurakointiin, mikä tekee kaupasta asiakkaalle helppoa ja taloudellisesti järkevää, Toivakka jatkaa.”

Contrans on varautunut talvisesongin alkuun esimerkiksi laajalla valikoimalla kotimaisia Oxsa-lumilinkoja.

”Panostamme myös vaihtokaluston nopeaan kiertoon ja ison määrän sijaan pyrimme laittamaan vaihtokoneet noin viikossa eteenpäin. Autamme asiakkaita mahdollisuuksiemme mukaan hyvin yksilöllisesti ja he voivat esimerkiksi myydä omia koneitaan meidän verkostomme avulla. Asiakastyytyväisyys onkin Contransilla hyvässä kunnossa, mistä kertoo jo moni useampaan sukupolveen jatkunut asiakassuhde”, Liimatainen korostaa.

Contrans mukana muutoksessa

Ennakkoluulottoman toimintansa ansiosta Contrans on ottanut paikkansa maamme konekaupassa ja myös tulevaisuus näyttää Konnevedeltä käsin hyvältä.

Contransin valikoiman uusin tulokas on laadukas kotimaisen KX-Energiakouran monipuolinen tuoteperhe, jossa on ratkaisuja niin ammattikäytön kuin isäntälinjan tarpeisiin.

”Olemme selvästi löytäneet toimivan konseptin konekauppaan, mutta luonnollisesti seuraamme alan muutoksia tarkoin uutisointien sekä Suomen ja Keski-Euroopan messujen kautta. Valikoiman ja tuote-edustuksien suhteen pidämme silmät edelleen avoinna, ja kuuntelemme myös asiakaskunnan toiveita. Olemme myös kehittäneet vientitoimintaamme, ja esimerkiksi Tyrone-trailereille on löytynyt merkittävä ostajakunta Virosta. Olemme myös valmiina tarvittaessa lisäämään myyntivoimaamme ja olemme muutenkin aina avoimina uusille ehdotukselle niin tuoteryhmien kuin merkkien suhteen”, päättää Liimatainen.

Lue seuraavaksi