Uutiset

Työkoneet

Continental-renkaat maarakennuskoneisiin

Erilaisiin maarakennusajoneuvoihin ja -koneisiin asennettujen maastorenkaiden on selviydyttävä hankalissa maasto-olosuhteissa, kuten sora-, kivi- tai hiekkapinnalla ja päällystämättömillä teillä. Näihin olosuhteisiin Continental on kehittänyt ContiEarth -sarjan maansiirtorenkaat.

ContiEarth-renkaiden kuviointi on räätälöity maarakennustöissä käytettyjen kuormauskoneiden, kiviautojen ja dumppereiden erityistarpeisiin ja -vaatimuksiin. ContiEarth -valikoimaan kuuluu kaksi tuotesarjaa: EM-Master- ja RDT-Master-renkaat. Continental oli kutsunut Caterpillarin koulutuskeskukseen, Malagaan asiakkaitaan ja lehdistöä tutustumaan uusiin tuotteisiin.

ContiConnect on ratkaisu etäyhteydellä tapahtuvaan renkaiden painevalvontaan. Se sopiin sellaisiin koneisiin, jotka säännöllisesti käyvät samassa paikassa esimerkiksi tankkaamassa. Tankkauksen aikana tiedot renkaiden ilmanpaineesta ja lämpötilasta siirtyvät palvelimelle.

EM-Master pyöräkuormaajiin ja dumppereihin

Runko-ohjattuja dumppereita ja pyöräkuormaajia käytetään kuljetettaessa suuria maa- tai kiviainesmääriä äärimmäisissä olosuhteissa rakennustyömailla, louhoksilla ja kaivoksissa, niin pehmeällä ja mutaisella maaperällä kuin sora- ja kivimaastossakin. Kestävyys, erinomainen pito sekä ensiluokkainen kivien aiheuttamien viiltojen ja lämmöntuoton sietokyky ovat olennaisen tärkeitä ominaisuuksia toimittaessa näissä äärimmäisissä olosuhteissa. Continentalin EM-Master -rengas on räätälöity näitä erityisvaatimuksia varten. Rengas on saatavilla kahtena eri versiona, joissa on erilainen kuviointi.

EM-Master E3/L3 -renkaassa on normaali urasyvyys ja leveät urat kulutuspinnan palojen välissä. Tästä seuraavat hyvä itsepuhdistuvuus, pito ja ohjattavuus myös pehmeällä ja mutaisella maaperällä. Avoin kuviointi mahdollistaa paremmat jäähtymisominaisuudet ja siten alhaisemman lämmönmuodostuksen. Tämä takaa pitkän käyttöiän.

E3/L3 -renkaaseen verrattuna EM-Master E4/L4 -renkaan kulutuspinnan palat ovat suurempia ja niiden väliset urat ovat pienemmät. Renkaan rungon suojaus on siten korkeatasoinen ja viiltokestävyys hyvä. Tämä minimoi rengasrikkoja ja niistä aiheutuvia seisokkeja. Viisikulmaisten palojen ja pienempien urien ansiosta ajo on tasaista ja pito hyvä myös kovalla ja kivisellä pinnalla. Syvän kuvioinnin ja korkean kulutuskestävyyden vuoksi myös EM-Master E4/L4 -renkaan käyttöikä on erinomainen.

Sekä EM-Master E3/L3 – että E4/L4 -renkaat ovat saatavilla kokoina 23.5R25, 26.5R25 ja 29.5R25. EM-Master E3/L3 -rengas on lisäksi saatavilla kokona 20.5R25.

RDT-Master kiviautoihin

Vauhdikas näytösajo osoitti, että ContiEarth RDT-Master E4 -renkaalla suorituskykyä riittää. 

RDT-Master-rengas on suunniteltu kiviautoille, joilla kuljetetaan raskaita kuormia pitkiä matkoja epätasaisessa maastossa. Renkaiden on tarjottava näissä ankarissa olosuhteissa erinomainen vakaus ja hyvä pito myös korkeilla nopeuksilla. Lisäksi renkaiden on kestettävä erittäin hyvin viiltoja ja repeämiä.

RDT-Master-renkaan kuviointi, jossa on syvä urasyvyys ja leveä, säteeltään tasainen kulutuspinta, tarjoaa suuren kuormauskapasiteetin ja hyvän viiltokestävyyden. Kulutuspinnan viistoreunat ja avoin olka-alue tehostavat itsepuhdistuvuutta ja sivuttaisvakautta, minkä ansiosta ajokäyttäytyminen on parempaa.

Rengas pitää valmistajan mukaan erinomaisesti myös mutkaisessa maastossa ja suurilla nopeuksilla ajettaessa. Siitä on osoituksena testikuljettajan ajama näytös, jossa kiviautolla ajettiin vaikeuksitta sellaisella nopeudella kaarteeseen, että kuorma ei tahtonut pysyä kyydissä.

RDT-Master E4 -rengas on saatavilla kokoina 18.00R33, 21.00R33 ja 24.00R35.

ContiEarth-renkaisiin asennetaan valmistuksen yhteydessä mittauslaite paineen ja lämpötilan tarkkailua varten. Kooltaan älylaite on jokseenkin tulitikkurasian kokoinen.

Älykkäät renkaat

ContiEarth -sarja on valmis Continentalin Digital Solutions -ratkaisuihin kuuluvien rengaspaineiden valvontajärjestelmien ContiPressureCheck ja ContiConnect käyttöön. Kaikkiin EM-Master- ja RDT-Master-renkaisiin on asennettu tehtaalla rengasanturit. Anturi valvoo jatkuvasti täyttöpainetta ja renkaan lämpötilaa sekä lähettää tiedot reaaliaikaisesti ContiPressureCheck- ja ContiConnect-rengaspaineiden valvontajärjestelmiin. Rengaspaineiden valvontajärjestelmien avulla voidaan suurin osa rengasvaurioiden aiheuttamista ennakoimattomista seisokeista välttää.

ContiPressureCheckin avulla kuljettaja voi seurata renkaiden painetta ja lämpötilaa suoraan ohjaamoon asennetulta näytöltä. Varsinkin pienehköjen vuotojen aiheuttama paineen aleneminen on helpommin havaittavissa.

Koska maarakennuskoneet tyypillisesti käyvät päivittäin varikolla tai vastaavalla paikalla, ContiConnect-järjestelmällä on helppo keskitetysti valvoa renkaiden tilaa etänä. Järjestelmä lukee paine- ja lämpötilatiedot ajoneuvon tai työkoneen renkaista, ja välittää ne palvelimelle, josta ne voidaan saada mobiililaitteeseen tai tietokoneelle internetyhteyden välityksellä.

Lue seuraavaksi