Uutiset

Työkoneet

ConExpo 2020: Bobcatit akuilla

Amerikkalainen Bobcat on parhaillaan Las Vegasissa järjestettävässä ConExpo-näyttelyssä kotikentällään. Sähkö- ja akkukäyttöön panostaminen näkyy nyt Bobcatinkin messu-uutuuksissa. Niitä edustavat kolme prototyppiasteella olevaa konetta eli minikaivukone E17e (kuva yllä), pyöräalustainen liukuohjattu pienkuormaaja S70e ja tela-alustainen pienkuormaaja T76e. Niiden pääasiallinen käyttäjäkunta löytynee rakennusten sisällä purkutöitä tekevistä.

Bobcat T76e.

Kaikissa kolmessa on litiumioniakut. Bobcatilta on teknistä tietoa niukasti saatavilla, sillä konsepti ei ole välttämättä vielä aivan lopullinen. Suoritusarvoiltaan ja tehoiltaan akkukoneiden luvataan pärjäävän vastaavankokoisille dieselmoottoreilla varustettuille malleille. Huoltotarpeita on huomattavasti vähemmän.

Uutuuksina esillä on myös R-sarjan pienet runko-ohjatut pyöräkuormaajat, jotka saapuvat Eurooppaan myöhemmin tänä vuonna. Ohjaamo on uusi ja valmistajan mukaan melutasoltaan alempi kuin aiemmin. Viiden tuuman näyttöruudun vaihtoehtona on seitsemän tuuman kokoinen, lisävarusteeksi mainittu. Ledvalot ovat uusissa R-sarjalaisissa lisävarusteina.

Bobcat MaxControl system.

Uutta hallintatapaa Bobcatin-pienkuormaajille edustaa Bobcat MaxControl system. Se tarjoaa älypuhelimeen sovelluksen, jonka avulla kaikkia kuormaajien toimintoja hallitaan samaan tapaan kuin Xbox-ohjaimella pelejä.

Nyt kuljettaja voi tosiaan ajaa koneen lavetille, lastata ja siirtää konetta ohjaamoon nousematta. Järjestelmä on uusi ja sitä testataan parhaillaan Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa.

Lue myös: Kauko-ohjattu Bobcat purkuhommissa.Lue seuraavaksi