Uutiset

Työkoneet

CNH ostaa Eurocomach-valmistajan

CNH ilmoittaa 31.8.2021 ostaneensa 90 prosenttia Sampierana S.p.A. -yhtiön osakekannasta. Sampierana tunnetaan meillä ECM- ja Eurocomach-minikaivukoneistaan. Neljän vuoden kuluessa osakeomistus kasvatetaan täyteen 100 prosenttiin. Kaupan arvo on 101,8 miljoonaa euroa ja kauppa viedään maaliin kuluvan vuoden viimeisellä neljänneksellä.

”Tämä yrityskauppa kiihdyttää omalta osaltaan voitollista maarakennussektorin kasvuamme. Sampierana vahvistaa läsnäoloamme useilla kriittisillä segmenteillä. Eurocomach-asiakkaat ja jälleenmyyjät saavat nyt käyttöönsä CNH:n brändin, jakeluverkoston ja konerakennuksen pitkät perinteet”, sanoo Scott Wine (Chief Executive Officer CNH Industrial).

”Haluan kiittää johtaja Stefano Pampalonea ja hänen tiimiään, jotka määrätietoisesti ajoivat sopimusta maaliin. Sampierana on tehnyt vuodesta toiseen erinomaista tulosta mini- ja midikaivukoneillaan sekä erikoisalavaunuillaan, erityisesti Euroopan markkinoilla. Eurocomachit tunnetaan luotettavina, laadukkaina ja innovatiivisina tuotteina. Laaja valikoima, korkea varusteluaste sekä täyssähköisten kaivukoneiden kehitystyö istuvat hyvin CHN:n asiakaslähtöiseen politiikkaan”, jatkaa Wine.
Hyundai on valmistanut Caselle minikaivukoneita vuodesta 2016 lähtien. Luultavasti valmistaja nyt vaihtuu tämän sopimuksen rauettua. Case on maailmanlaajuinen, luja ja tunnettu brändi. Eurocomach taas on varsin vahva täällä Euroopassa. Suomessa Rentti/Tracwest Oy maahantuo ja myy Case-maarakennuskoneet. Minikone Oy on Eurocomachin virallinen maahantuoja Suomessa, mutta Suomen markkinoille Eurocomachit myydään ECM-brändillä.

Lue seuraavaksi