Uutiset

Työkoneet

CE Rental tarjoaa vuokralle myös pitkää puomia

CE Rentalin kattavassa vuokrakalustossa on myös yksi harvinaisuus vuokramarkkinoilla. Noin 25 tonnia painava JCB JS 220LR on nimittäin varustettu 16,3 metrin puomilla. Keväällä Maanrakennus S Paavola oy vuokrasi kuukaudeksi koneen käyttöönsä. Sillä nostettiin löysää maa-ainesta pois tulevien täyttöjen alta Valkeakosken kaupungin maankaatopaikalla.

”Siellä oli varsin pehmeät pohjat liikkua ja pitkäpuominen kone oli ainut, jolla homman saattoi tehdä. Onneksi CE Rentalilta löytyi sopiva kone työhön. Normipuomisella ei maan nostoa penkan päältä olisi pystynyt tekemään. Ja kun kone oli vielä ihan uusi, oli sillä ilo kaivaa”, aloittaa yritystään jo 40 vuotta pyörittänyt Seppo Paavola.

Vain kerran aiemmin Paavolalla on ollut vuokrakone käytössä lyhyen ajan, tämä oli ensimmäinen pidempiaikainen vuokraus. Yrityksen omassa kalustossa on muun muassa neljä kaivukonetta ja kuorma-autoja. Pääasiallinen työn kuva on kunnallistekniikkaa, esimerkiksi vesi- ja viemärilinjoja.

”Tälle työmaalle pitkäpuominen oli ainoa vaihtoehto”, tuumaa konetta ajanut Santtu Häkli.

Pitkäpuomikoneen hankintaa hän ei pidä realistisena. Töitä pitäisi sitten haalia kauempaakin eli vuokraus on tämäntyyppiselle erikoiskoneelle varsin käypänen malli.

”Pitkäpuominen JCB JS 220LR tuli vuokrakalustomme jatkeeksi tänä keväänä. Se on herättänyt mielenkiintoa ja uskon, että jatkossa sille löytyy juuri Paavolan esimerkin mukaisia työmaita, joita normikoneella ei pysty tekemään. JCB tekee itse myös erikoispuomit koneisiinsa ja saatavilla on pidempää ulottuvuutta kokoluokkiin 14–37 tonnia,” kertoo Veijo Repo Matekolta.

”Koneessa on mekaaninen pikakiinnike ja kallistuva liitin. Paino puomin päässä on pyritty pitämään mahdollisimman pienenä, vastapainoa on kasvatettu hieman.”

”Tällä hetkellä vuokraustoiminta on vilkasta. Yleensä touko-kesäkuussa koneet lähtevät kentälle töihin ja talviaika on hiljaisempaa. Tosin pyöräkuormaajat loppuivat viime talvena kesken, enemmänkin olisi ollut kysyntää”, jatkaa Repo.

Matekon vuokrakonetarjonta koostuu edellä mainitun pitkäpuomikoneen lisäksi tela-alustaisista kaivukoneista (5–35 t), pyöräalustaisista kaivukoneista (10–20 t), pyöräkuormaajista (5–20 t) sekä kumipyöräjyristä, iskuvasaroista ja kourista.

Lue seuraavaksi