Uutiset

Työkoneet

Catin tela-alustaisissa lisää IV-vaihetta

Ensimmäiset Cat Stage IV-kaivukoneet ja -pyöräkuormaajat esiteltiin reilu vuosi sitten Malagassa ja nyt mallistot saivat alkuvuoden lehdistötilaisuudessa täydennystä. Kaivukoneissa viime vuoden ensimmäiset F-sarjalaiset olivat 374F (71-75 t) ja 390F (89-92 t).

Nyt F-perheeseen liitettiin kaivukoneet 336F  ja kuvan 336F XE, joka on kokoluokan hybridiversio. H-kirjaimesta hybridin tunnuksena on nyt siis luovuttu. Molemmat uudet koneet sijoittuvat 37 tonnin painoluokkaan ja usein työmaa niille löytyy esimerkiksi murskan syötöstä. Runsas käännön käyttö on eduksi hybridille. Konepörssissä 3/3014 on käsitelty laajemmin Caterpillarin Stage IV-teknologiaa.  Edellisen hybridimallin koeajo on julkaistu Konepörssissä 12/2013.

Jälleen Caterpillar on ilmoituksensa mukaan kyennyt pudotamaan polttoaineen kulutusta edelliseen malliin 336E verrattuna. 336F on testeissä juonut kahdeksan prosenttia vähemmän menolientä kuin E-malli. Hybridiversiolle luvataan F-perusmalliin verrattuna vielä 20 prosenttia pienempi kulutus.

Molemmissa malleissa on nyt vakiona ESP-hydraulipumppu, joka antaa saman tuoton kuin aiemminkin, mutta pienemmillä moottorikierroksilla. Tämäkin vähentää polttoaineen kulutusta ja alentaa melutasoa.  Hybridimallissa on viime vuonna esitelty venttiililohko. Cat on antanut kehittämälleen venttiilille nimen ”Adaptive Control System eli ACS”. Sähköisesti ohjatun venttiilin luvataan reagoivan tarkemmin kaivuvipujen liikkeisiin.

Hybridimalliin on vakiovarusteiksi lisätty nyt sekä Cat Grade Control että Cat Production Measurement (CPM). Ensimainittu auttaa sekä korkojen hallinnassa että luiskia tehtäessä. 2D järjestelmä on helposti päivitettävissä 3D-tasoon. Tehdasasenteisen järjestelmän ehdoton etu on, että komponentit, johdotukset ja anturit on sijoitettu puomin sisään.

Ohjaamossa on uusi, huomattavasti edellistä isompi LCD-näyttö. Toki lisääntynyt informaatio suurempaa kokoa edellyttääkin. Uuteen näyttöön on CPM-järjestelmässä ohjelmoitavissa haluttu kuorman paino. Kuljettaja näkee näytöstä reaaliaikaisena lastattujen kauhallisten lukumäärän, jäljelläolevan lastattavan tonnimäärän, kauhallisen painon ym. Järjestelmä auttaa optimoimaan kuormat työmaalla. Cat Grade Control on lisävaruste 336 F:ään.

Moottori on 235 kilowatin tehoinen C9.3 Acert. AdBlue on nyt siis tullut peltien alle. Kuumien pakokaasujen sekaan joutuessaan ureasta ja kemiallisesti puhdistetusta vedestä koostuva liuos hajoaa ammoniakiksi ja hiilidioksidiksi. Pakokaasun joukossa on typen oksideja (NOx), jotka hajoavat ammoniakin ansiosta SCR-katalysaattorissa vaarattomiksi typpikaasuksi ja vesihöyryksi.

Stage IV -vaiheessa onkin siis pitkälti partikkelien vähentämisen lisäksi kysymys näiden typen oksidien rajoittamisesta pakokaasussa tiettyihin raja-arvoihin. Cat ilmoittaa AdBluen kulutukseksi 2-3 prosenttia dieselpolttoaineen määrästä.

Automaattisen tyhjäkäynnille pudotuksen lisäksi kaivukoneissa on myös automaattinen moottorin sammutus asetetun tyhjäkäyntijakson jälkeen.

Alavaunu koneisiin on saatavilla sekä L että LN –versiona. Kaivupuomin pituus on 6,5 metriä ja kauhanvarsivaihtoehtoja on kaksi; 2,8 ja 3,2 metriä.

Malagassa esiteltiin myös kuvan tela-alustainen Cat 313F L GC (13 t/52 kW). Se on kehitetty käyttötarkoituksiin, missä haetaan hyvää suorituskykyä mahdollisimman edullisin käyttötuntikustannuksin. Pääasiallisena kohderyhmänä tullee olemaan Euroopan konevuokraamot.

Lue seuraavaksi