Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin uudet materiaalikoneet

Caterpillar on esitellyt uudet pyöräalustaiset materiaalikoneensa. Mallistossa on kolme konetta: MH3022 (21 815-22 930 kg), MH3024 (22 950-24 165 kg) ja MH3026 (25 220-26 150 kg). Kaikissa on Stage IV-tason Cat C7.1 ACERT -dieselmoottori, josta tehoa saadaan 126 kilowattia. Kaikkiin koneisiin on saattavilla monia eri

puomivaihtoehtoja.

Malliston pienin MH3022 on tarkoitettu sinne, missä tilaa on vähän. Varsinkin sisätiloissa tapahtuvaan lajitteluun se on omiaan. Kone voidaan varustaa puomin osalta varsin monipuolisesti. Eli kahdella eripituisella MH-pääpuomilla (material handling) ja kolmella suoralla- ja kahdella ”hanhenkaula” -varrella (4,5-5,5 m). Näistä löytyy varmasti variaatio eri materiaalien käsittelytarpeisiin. Sen kompakti alavaunu tarjoaa valmistajan mukaan hyvän stabiliteetin. Keskellä sijaitseva kääntökehä antaa yhtäläiset nostovoimat molemmille puolille konetta.

Keskimmäinen malli MH3024 tarjoaa sekin muunneltavuutta useiden puomivaihtoehtojensa avulla, jotka ovat samat kuin pikkuveljellään. Siihen saa myös eripituisia ja levyisiä alavaunuja riittävän stabiliteetin saavuttamiseksi käsiteltävästä materiaalista riippumatta. Uusi alavaunuvaihtoehto on 2,75 metriä leveä. Sama alavaunu voidaan asentaa myös suurimman mallin MH3026 alle siellä, missä käsiteltävä materiaali ei paina paljon.

MH3026 tarjoaakin malliston suurimmat nostovoimat ja laajimman työalueen. Kahden pienemmän mallin ulottuvaisuus kun on maksimissaan 11 metriä niin MH3026:lla päästään 12,8 metriin. Tähän koneeseen voi valita kolmesta eri hanhenkaulavarresta pituuksilla 4,9-5,9 metriä. Suoria varsia on kolme erilaista, kuten myös alavaunuja.

Lavettikuljetuksia uudet hanhenkaulavarret helpottavat, sillä kuljetuskorkeus pysyy alle neljässä metrissä kahden pienimmän mallin osalta. Kaikkiin alavaunutyyppeihin saa nyt puskulevyn, joka helpottaa käsittelypaikkojen alustojen puhtaanapitoa.

Kaikkiin koneisiin saa lisävarusteena ilman lisäduodatuksen ohjaamoon (Advanced Cab Filtration). Tämä on käyttökelpoinen lisävaruste etenkin sisätiloissa. Edelleen alavaunuun voidaan asentaa tikkaat molempiin päihin ohjaamoon nousua helpottamaan.

Tuoreisiin materiaalinkäsittelykoneisiin sovitettavat kourat on myös pantu uusiin puihin. GSV520 ja GSV520 GC korvavaat vanhat GSM25-perheen mallit . Rakennetta on vahvistettu kauttaaltaan ja komponentien suojausta kehitetty.Tuoreisiin materiaalinkäsittelykoneisiin sovitettavat kourat on myös pantu uusiin puihin. GSV520 ja GSV520 GC korvavaat vanhat GSM25-perheen mallit . Rakennetta on vahvistettu kauttaaltaan ja komponentien suojausta kehitetty.
Materiaalikoneiden ylös korotetusta ohjaamosta on hyvä näkyväisyys työlaitteelle.
Cat M323F-mallista on jalostettu ratakone.

Lue seuraavaksi