Uutiset

Työkoneet

Caterpillarin kasipariin päivitys

Uusi Cat® 988 GC -pyöräkuormaaja tarjoaa valmistajansa mukaan luotettavuutta tehokkaassa paketissa. Uudella mallilla 988 GC voidaan siirtää entistä enemmän materiaalia pienemmillä tuntikustannuksilla. 988 GC:n polttoainesäästö on Caterpillarin mukaan viisi prosenttia verrattuna aiempaan malliin 988K. Myös huoltokustannusten luvataan olevan jopa 15 prosenttia alemmat kuin aiemmin.

Caterpillarin tekemät vertailut ovat osoittaneet, että uusi kasipari nostaa kuormauskapasiteettia kuutisen prosenttia. Sopiva lastauskalusto sille on 45 tonnin kokoluokassa. Esimerkiksi kiviauto Cat 775G on varsin sopiva työpari. Tyhjennyskorkeus vakiokauhalla on 3 909 millimetriä.

Kun lastattava kohde on aivan rintauksen vieressä, on Caterpillarin laskutoimitus tuottanut lastaustehoksi 670 tonnia tunnissa. Uusi pyöräkuormajaa on rakennettu kestämään kovimmatkin kuormitusolosuhteet. Alusta on tuttu Caterpillarin järeistä pyöräkuormaajista. Sekä etu- että takapäätä koneesta on uusittu.

Takarunko on konstruoitu kestämään massiivisia vääntövoimia ja äkillisiä rasituksen vaihteluja. Eturunko on sekin suunniteltu uudelleen kestämään entistä suurempia kuormia. Kuormaajan aisastonkin rakennetta on muutettu.

Moottorina on tuttu Cat C15 (335 kW), joka alittaa luonnollisestikin EU Stage V -päästörajat. 988 GC:n jäähdytyspaketti tarjoaa nyt tehokkaamman lämmönpoiston, sillä tuulettimen nopeuksia on kaksi. Jäähdytyksen luvataan toimivan erittäin korkeissakin lämpötiloissa.

Cat Advanced Power Electronic Control Strategy (APECS) -vaihteisto on suunniteltu erityisesti louhos- ja kaivossovelluksiin. Caterpillar lupaa, että se tarjoaa luokkansa parhaan suorituskyvyn, sujuvan vaihdon, tuottavuuden ja tehokkuuden parannuksilla sekä pitkän käyttöiän. Kuormantunteva hydrauliikka ohjaa suorituskyvyn ja tehokkuuden optimoimiseksi öljyvirtausta työlaitteille ja ohjaukseen tarpeen mukaan. Kantomatkojen ollessa pitkiä ajomukavuutta lisää lisävarusteena saatava aisaston jousitus.

Helppo, mukava käyttö

Kuljettajan rasitusta vähentää tuttu joystick-ohjaus (Steering and Integrated Control (STIC™)). Hallintalaitteet liikkuvat istuimen mukana, mikä lisää mukavuutta ja vähentää kuljettajan väsymystä. Vakiona on ilmajousitettu istuin, joka on päivitettävissä jäähdytyksellä ja lämmityksellä varustettuun versioon.

988 GC:n tuottavuutta ja tehokkuutta lisää Product Link™. Se auttaa valvomaan, hallitsemaan ja tehostamaan työmaatoimintoja sekä tarjoaa langattoman pääsyn koneen tietoihin ja esimerkiksi siirrettyihin tonneihin.

988 GC:n takarungossa on kamera, jolloin kuljettaja voi työskennellä turvallisesti ja luottavaisesti. Edelleen turvallisuutta parantaa lisävarusteena saatava Cat Detect -ominaisuus. Se havainnoi ympäristöä ja kertoo kuljettajalle sen, mitä koneen ympärillä tapahtuu sekä hälyttää tarvittaessa.

Z-aisasto tarjoaa Caterpillarin mukaan erinomaisen näkyvyyden kauhan reunoihin ja työalueelle. Cat performance -sarjan kauhoja koneeseen on saatavana tilavuuksilla 6,3–7,6 kuutiometriä. Cat Payload on sekin asennettavissa koneeseen. Se punnitsee kauhalliset reaaliajassa ja näyttää näyttää tiedot tuottavuuden parantamiseksi ja ylikuormituksen vähentämiseksi.

Tekniset tiedot:

Cat 988 GC
Paino: 50 t
Moottori: Cat® C15
Teho:335 kW
Kauhakoko: 6,3–7,6 m³
Tappikorkeus5 755 mm
Kippauskorkeus kauhan huulilevy3 909 mm
Kauhan murtovoima338,6 kN
Akseliväli3 810 mm


Caterpillar-koneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa Avesco Oy.  


Lue seuraavaksi