Uutiset

Työkoneet

Caterpillarilta 50 000. pyöräalustainen kaivukone

Caterpillarilla juhlitaan 50 000. pyöräalustaisen kaivukoneen valmistumista. Vuonna 1984 Caterpillar, Eder ja Saksan Cat®-jälleenmyyjä Zeppelin Baumaschinen esittelivät uuden pyöräalustaisen kaivukonesarjan, joka käsitti tuolloin neljä mallia Cat Eder -brändin nimissä. Kahdeksan vuotta myöhemmin mallistosta tuli täysverinen Cat-tuotelinja. Kahdenkymmenen vuoden päästä tästä, vuonna 2012, juhlittiin 25 000. Caterpillar-pyöräalustaisen kaivukoneen valmistumista. Tänä vuonna on vuorossa tuon luvun tuplaava valmistusmäärä eli 50 000. pyöräalustainen on nähnyt päivänvalon. Nyt tuohon toiseen 25 000 koneen valmistukseen kului enää vain 11 vuotta. 50 000. kone on malliltaan Cat M318 Next Gen.

Euroopassa ja Etelä-Koreassa pyöräalustaiset kaivukoneet otettiin ensimmäisinä laajempaan käyttöön. Sittemmin nämä nopeat, monikäyttöiset ja erilaisia hydraulisia työlaitteita hyödyntävät Cat-koneet ovat saavuttaneet hyvää suosiota Kiinassa, Kaakkois-Aasiassa, Lähi-Idässä, Pohjois-Amerikassa ja muissakin maissa ympäri maailman. Alun neljän koneen mallisto on kasvanut tämän päivän kahdeksaan malliin; Cat M314–M322, ratavarusteinen M323F ja neljä materiaalikonetta MH3022–MH3040.

Caterpillarin Brian Abbott luovutti merkkipaalukoneen pitkäaikaiselle Cat-asiakkaalle Wolff & Müller Holding GmbH & Co. KG:lle.

”Pyöräalustainen Cat-kaivukone tarjoaa nopeat siirtymät työmaalta toiselle ajoalustoja rikkomatta sekä monipuolisen perustan erilaisten hydraulisten työlaitteiden käyttöön”, sanoo Abbott.

Mario Meier, Zeppelin Baumaschinen GmbH (vas.) ja Torsten Schuckert, Wolff & Müller Holding GmbH & Co. KG.

Merkkipaalukoneen luovutus tapahtui 22.6. Caterpillarin Grenoblen tehtaalla Ranskassa. Wolff & Müllerin Torsten Schuckert vastaanotti tapahtumassa uuden koneen juhlallisin menoin.

Wolff & Müller on Saksan Stuttgartissa toimiva, vuonna 1936 perustettu maarakennus- ja koneurakointiyritys. Yritys on nykyisin yksi Saksan suurimmista yksityisistä toimijoista ja se operoi niin teollisuuden kuin yksityissektorin puolella. Kalustossa on yli 100 Cat-konetta.

Torsten Schuckert kiitteli Wolff & Müllerin ja Zeppelin&Caterpillarin lähes 70 vuotta kestänyttä yhteistyötä, joka edelleen vain kasvaa. Hyvän yhteistyön perustana hän mainitsee koneiden edistyksellisen tekniikan, laajan, koko maan kattavan huoltopalvelun sekä hyvät henkilökohtaiset suhteet.

50 000 pyöräalustaista Cat-kaivukonetta on aika paljon.

”Pyöräalustainen Cat M318 -kaivukone tarjoaa kokoonsa nähden hyvin mitoitetun suorituskyvyn. Se on sopivan kompaktin kokoinen, jotta sillä voi työskennellä ahtaissakin paikoissa, ilman että monikäyttöisyydestä tai tehokkuudesta tarvitsee tinkiä. Uusimmassa mallissa on parannettu polttoainetaloutta ja näkyvyyttä, lisätty kääntökehän kääntömomenttia sekä helpotettu huoltotoimenpiteiden tekoa. Caterpillarin digitaaliset palvelut; Cat Grade, Cat Payload ja Cat E-Fence helpottavat Cat M318 -koneen ylläpitoa ja mahdollistavat koneen maksimaalisen hyödyntämisen sekä minimoivat koneen seisakit”, sanotaan Caterpillarilta.


Caterpillar-koneet tuo maahan sekä myy ja vuokraa Suomessa Avesco Oy.  


Lue seuraavaksi