Uutiset

Työkoneet

Caselta sähkökäyttöinen minikaivukone

Case laajentaa minikaivukonetarjontaansa tuomalla markkinoille 1,3-tonnisen ja täyssähkökäyttöisen CX15 EV -kaivukoneen.

CASE Construction Equipment esitteli helmikuussa Miami Beachillä ensimmäisiä tuulahduksia minikonemallistonsa laajennuksista. Yksi esitellyistä uusista malleista oli sähkökäyttöinen Case CX15 EV -minikaivukone. Eurooppaan kone tulla saamaan näillä näkymin vuonna 2023.

Case CX15 EV on 1,3 tonnin painoinen kaivukone. Sen voimanlähteenä on 16 kilowatin sähkömoottori. Ahtaisiin paikkoihin menoa helpottaa levitettävä alavaunu. Kapeimmillaan se on 790 millimetrin levyinen. Myös lyhyt peränylitys helpottaa ahtaissa oloissa operointia.

Litiumioniakun kapasiteetti on 21,5 kilowattituntia (kWh). Lataus tapahtuu koneessa kiinteästi olevalla laturilla 220 voltin pistorasiasta, tai ulkoisella pikalaturilla. Tällöin tyhjän akun lataus täyteen tapahtuu parhaimmillaan jopa 90 minuutissa. Hieman työtehtävistä riippuen valmistaja lupaa koneelle kokonaisen työpäivän (8 h) kestävää toiminta-aikaa. Kuormantunteva hydrauliikka tarjoaa pehmeät ja tehokkaat liikkeet kaikkiin töihin.

”Uusi Case CX15 EV tarjoaa päästötöntä, melutonta ja kokonaiskuluiltaan (polttoaine & huollot) edullista käyttöä tehosta tinkimättä. CX15 EV on osa kestävän kehityksen tavoitettamme”, sanoo Egidio Galano Caselta. “Tämä kone on seuraava askeleemme kohti sähköistä työkonemaailmaa. Tulemme tarjoamaan laajan valikoiman niin diesel- kuin sähkökäyttöisiä koneita moninaisiin tarpeisiin.


Suomessa Case-maarakennuskoneet tuo maahan ja jälleenmyy Rentti.


Lue seuraavaksi