Uutiset

Työkoneet

Case SiteWatch – kalusto iPadiin

Case Construction Equipment on tuonut markkinoille uuden iPad-sovelluksen, jolla on helppo hallita kalustoa kaukana toimistoltakin. SiteWatch-nimellä kulkeva ohjelma antaa omistajalle, työnjohdolle ym. reaaliaikaisen tiedon koneiden sijainnista, aktiivisuudesta, huoltojen tarpeesta ym. Sovelluksen käyttöön otto vähentää Casen mukaan turhia kuluja ja säästää aikaa.

IPad:in sovellus muun muassa näyttää karttapohjalla koneiden sijoituspaikat. Sen avulla voidaan luoda niin sanottu geoaita, jonka ulkopuolelle koneen vienti ei onnistu. Ohjelmasta voidaan nähdä myös, käykö kone tyhjäkäynnillä vai painaako kuljettaja täyttä häkää eteenpäin. Myös erilaiset häiriötilanteet koneen eri osissa kuten moottorissa ja hydrauliikassa voidaan saada esiin takautuvastikin.

Polttoaineen kulutus on tutkittavissa sekä hetkellisesti että pidemmältä ajalta. Erilaisia analyysejä voidaan luoda kerätyn datan pohjalta. Tämä auttaa parantamaan koneiden taloudellisuutta.

Mikäli järjestelmä halutaan ottaa käyttöön, on koneiden CAN-väylään kytkettävä dataa keräävä tietokone, joka toimittaa kerätyn tiedon Web-palvelimelle. Sieltä tieto saadaan luettua iPadiin, ollanpa sitten lomalla tai töissä.

Ipad-sovellus on ladattavissa Applen Appstoresta. Kun sopimus palvelun käyttöönotosta maahantuojan kanssa on tehty, saa käyttäjä tunnukset palveluun kirjautumiseksi (kuva).

Lue seuraavaksi