Uutiset

Työkoneet

Case pilkkoo autoja

Case Construction Equipmentin englantilainen jälleenmyyjä Robert Coates Plant Sales Ltd toimitti äskettäin erikoisvarustellun Case CX245DSR -kaivukoneen metallinkäsittelyyn ja kierrätykseen erikoistuneelle Moores Metals -yhtiölle. Yritys on toiminut vuodesta 1911 lähtien romumetallin kierrätyksessä ja sillä on kaksi varikkoa Stoke-on-Trentissä Staffordshiressä. Autojen ja muiden ajoneuvojen purkaminen sekä eri materiaalien talteenotto ja kierrätys ovat yrityksen ydinosaamista.

”Moores Metals on aiemmin jo käyttänyt Casen pyöräkuormaajaa ja lähestyi nyt meitä uudella konetarpeella. He tarvitsivat lyhytperäisen kaivukoneen varustettuna niin, että sillä voisi purkaa esimerkiksi autoista kätevästi ja hellävaraisesti johtosarjat ja vaikkapa starttimoottorit talteen. Samalla piti löytyä voimaa niin paljon, että kokonaiset moottoritkin voitaisiin repiä irti”, kertoo Richard Parryn myyntipäällikkö Robert Coates.

Lopputuloksena koneeksi ehdotettiin Case CX245DSR -mallia, joka varustettiin Powerhand VRS 200 -lisälaitteilla.

”Tämä ainutlaatuinen yhdistelmä sallii tarkan purkamisen nopeasti. Se helpottaa eri materiaalien talteenottoa ja lisää kierrätettävyysastetta”, jatkaa Coates.

Koneen alarunkoon kiinnitetyt aisat puristavat ajoneuvon tiukasti leukojen väliin. Puomin päässä on leikkuri pihdeillä eli samalla työlaitteella voi poimia ajoneuvon sisuksista kierrätettäviä osia ja myös leikata ylisuuria kappaleita pienemmiksi. Moottorin eri osat ym. raskaat komponentit on helppo nostaa erilleen.

”Pyörivä liitin edesauttaa esimerkiksi konepeittojen ja ovien irroittamista. Hallinta on niin tarkaa, että pihtien avulla pystyy ottamaan talteen jopa johtosarjat ja moottorin ohjausyksikön (ECU). Näin saadaan talteen kaikki kallisarvoiset ja uudelleen käytettävissä olevat raaka-aineet kuten alumiini ja kupari. Myös muita materiaaleja erotellaan, esimerkiksi muovi”, kertoo Andrew Burkinshaw (Moore Metals).


Powerhand VRS 200 auttaa eri materiaalien talteenotossa. Laitteita on asennettu moniin eri merkkeihin. Valmistajan kotipaikka on Skotlannin Dumfriesissä. Katso alta Powerhand-videot:


Lue seuraavaksi