Uutiset

Työkoneet

Case 621G Evolution XT talvikunnossapitotöihin Rentiltä Tuusulasta

Koneurakointi Forsström Oy:n uusi Case G Evolution-mallin pyöräkuormaaja luovutettiin Rentin uudessa Tuusulan toimipisteessä joulukuun lopulla. Kyseessä oli ensimmäinen Suomeen myyty uuden, viime keväänä esitellyn Evolution-mallisarjan kone.

”Ensimmäinen Case-merkkinen kone tuli meille jo 70- ja 80-lukujen vaihteessa”, kertoo Koneurakointi Forsström Oy:n perustaja Birger Forsström.

Ensimmäisistä koneista Birger teki kaupat Konekeskon Pekka Mankisen kanssa. ”Ensimmäinen kone oli Case 580 -kaivurikuormaaja ja sitä seurasi 1980-luvun lopulla ensimmäinen Suomeen myyty Case Prestige 580”, muistaa Birger Forsström.

”Kunnossapitoa ja kaivuu-urakointia kaupungeille, kunnille ja yksityisille, myös aliurakointia. Pääkaupunkiseudulla enimmäkseen, mutta myös muualla työtilanteen mukaan. Töitä on ollut hyvin”, kertoo Koneurakointi Forsström Oy:n seuraavaa sukupolvea edustava toimitusjohtaja Tim Forsström. Yritys työllistää 10 henkilöä ja kalustoon kuuluu kaikkiaan lähes 15 koneyksikköä.

”Uusin konehankinta menee alkuun talvikunnossapitoon auraus-, hiekoitus- ja harjaustöihin katu- ja tiealueille Espooseen”, kertoo Tim Forsström uuden Casen tulevista työkohteista.

”Caseen päädyttiin hyvän hinta-laatusuhteen johdosta. Lisäksi olemme olleet tyytyväisiä Rentin henkilökunnan palveluasenteeseen. Reilu vuosi sitten hankittu tela-alustainen Case CX 85 -kaivukone on palvellut hyvin. Huolto on toiminut ja kone on toiminut. Ei ole ollut moitittavaa kokonaispalvelussa”, lisää Tim.

Rentti palvelee eteläisen Suomen asiakkaita nyt Tuusulassa

Rentin pääkaupunkiseudun toimipiste muutti joulukuussa Tuusulaan, osoitteeseen Liekonkuja 14 Tuusula. Vantaalta Ristikiven teollisuusalueelle Tuusulaan siirtyivät konemyynti, huolto- ja varaosatoiminnot.

Nykyaikaiset ja juuri valmistuneet tilat sopivat erinomaisesti Rentin käyttöön. ”Halli- ja toimistotilaa on nyt yhteensä 1 800 neliömetriä ja lisäksi pihalle mahtuu koneita mukavasti. ”Pientä viilausta tehdään vielä alkuvuoden aikana, että saadaan kaikki toiminnot sujumaan mahdollisimman hyvin”, kertoi Rentin Markus Lehtimäki vuoden 2021 lopulla.

”Tänne on hyvät yhteydet ja alue on monelle maarakentajalle ennestään tuttu”, tietää Rentin pääkaupunkiseudun konemyyjä Harri Hassinen.

Markus Lehtimäki (alk. vas.), Harri Hassinen ja Tim Forsström ilmeisen tyytyväisinä uuden Case 621G Evolution XT:n kera.

Uudet Case G Evolution -pyöräkuormaajat

Vuonna 2017 esitellyn G-perheen pyöräkuormaajat kokivat viime vuoden keväällä päivityksen ja mallimerkinnän perään lisättiin sana Evolution. Koko seitsemänjäseninen mallisto on nyt Stage V -tasolla. Koneiden ulkomuoto, kuormaaja jne. on pidetty entisellään ja suurimmat muutokset koskevat kuljettajan työympäristöä ja diagnostiikkaa.

Koneissa on FPT-moottori ja pakokaasujen puhdistus on toteutettu hapetuskatalysaattorilla (DOC) sekä selektiivisellä katalyyttisellä pelkistämisellä (SCR) eli AdBluen avulla. Kaikkiin malleihin on saatavana Z- ja isomman ulottuvuuden XR-aisasto. Kolmeen pienimpään malliin on olemassa myös suora, trukkihaarukkatöihin hyvin soveltuva teollisuusaisasto XT.

Uusinta uutta on koneen järjestelmään ja näytölle integroitu kuorman seuranta, joka pitää sisällään muun muassa vaa’an, kauhallisten lukumäärän sekä kumulatiivisen lastausmäärän. Kuljettajat pystyvät järjestelmän avulla lastaamaan jokaisen kuorman tarkasti sekä vähentämään ali- tai ylikuormitustilanteita.

Tablettimainen kosketusnäyttö on uusi. Sen kautta voidaan nyt säätää esimerkiksi nosto- ja kippaushydrauliikan asetukset sopiviksi. Tallennustiloja on kolme pehmeästä aggressiiviseen. Myös työn vaatimusten mukaan valittavana on nyt kaksi uutta työaluetta eli raskaaseen työhön Max ja kevyempään Smart, joka optimoi automaattisesti moottorin ja voimansiirron toimintaa.

Uutta on myös puomiston automaattinen vaakatasotoiminto (vakaaja) kaikkiin eri puomivaihtoehtoihin. Tämä saadaan käyttöön ohjaamosta nappia painamalla.

Runsaasti telematiikkaa

Etähallinta- ja valvontajärjestelmät liitetään nyt uusiin G-sarjalaisiin vakioksi kolmen vuoden ajan. Case SiteWatch™ kerää tiedot koneen suorituskyvystä, sijainnista ym. ja lähettää datan serverille.

Koneissa on nyt myös 4G SiteConnect -moduuli, jonka keräämään tietoon pääsee uudella SiteManager-sovelluksella. Sen avulla huoltohenkilöstö voi nähdä etänä mahdolliset vikatilanteet ja myös eri ohjelmistojen päivitykset onnistuvat GSM-yhteydellä.

Useiden kohteiden huoltovälejä on pidennetty 500 tunnista 1 000 tuntiin ja näin huoltokustannusten luvataan laskeneen jopa 20 prosenttia verrattuna nykyiseen mallistoon.

Caset tuo maahan, huoltaa ja myy Rentti, Tracwest Oy.

Lue seuraavaksi