Uutiset

Työkoneet

Bobcatteja purkuhommissa

Milanon keskustassa tehdään purkuhommia Bobcatin uusilla minikaivukoneilla ja liukuohjatuilla kuormaajilla. Purkutöiden teko siellä vaatii aina erikoisluvan. Toiminta on suoritettava kirurgisen tarkasti vahingoittamatta läheisiä rakennuksia ja häiritsemättä ympäristön asukkaita. Työt on tehtävä ympäristön ehdoilla ja turvallisuusmääräyksiä noudattaen.

Näihin haasteisiin törmättiin, kun Milanon sydänkeskustassa purettiin viisikerroksisen arvokiinteistön sisätiloja. Työn suoritti monzalainen urakoitsija Seli Manutenzioni Generali Srl. Yritys hankki tätä purkukohdetta varten joukon Bobcatteja; kaksi E17z- ja yhden E10z-minikaivukoneen sekä kaksi S70-liukuohjattua kuormaajaa.

Pienen kokonsa ja painonsa johdosta Bobcat-minikaivukoneet (E10z 1,2 t ja E17z 1,75 t) voivat purkulaittein varustettuna operoida näppärästi sisätiloissa. Milanon kohteessa purettiin sisätilojen rakenteita pois uusien portaikkojen ja hissikuilujen tieltä. Toisella E17z-minikoneella purettiin myös kattorakenteita uusia lattiakerroksia varten.

Liukuohjattuja S70-kuormaajia käytettiin purkujätteen siirtelyyn ja poiskuljetukseen. Purkujäte ajettiin roska-astioihin, jotka sitten nostettiin pois yläkerroksista nosturilla. Bobcatin pienillä koneilla pystyttiin operoimaan hyvinkin pienissä tiloissa, joihin monilla isommilla koneilla ei olisi ollut mitään asiaa.   

Seli Manutenzioni Generali Srl

Vuonna 1960 perustettu rakennusyritys tekee töitä niin yksityissektorille kuin teollisuudelle. Maarakennustöiden ohella Seli tekee nyt myös uusimpana aluevaltauksena purkuhommia. Tämä uusi purkuryhmä on saanut runsaasti toimeksiantoja juuri Milanosta ja sen lähiympäristöstä.

”Valitsimme Bobcatin konetoimittajaksemme, koska ne edustavat mielestämme hyvää suorituskykyä ja luotettavuutta”, sanoo Ivano Perego Seliltä. ”Valinta auttaa meitä vakuuttamaan purkutyön tilaajat työn tehokkaasta ja tarkasta suorittamisesta. Työntekijämme ovat erittäin tyytyväisiä Bobcat-koneisiin sekä niiden lisälaitteisiin. Koneet ovat tehokkaita, mukavia ja turvallisia. Olemme erittäin tyytyväisiä valintaamme, kuten myös paikallisen Bobcat-jälleenmyyjän DMO:n toimintaan.”

Seli ja DMO solmivat äskettäin sopimuksen, että DMO tulee toimimaan Selin pääasiallisena konetoimittajana koskien Doosan– ja Bobcat-koneita. DMO toimii Lombardian alueen valtuutettuna konemyyjänä edellä mainituille merkeille.

”Yhteistyö Selin kanssa on johtanut useisiin konetilauksiin, sisältäen juuri nämä viisi Bobcat-konetta tuonne Milanon purkutyömaalle”, sanoo Gianmaria Lupis DMO:lta. ”Myynnin ja vuokrauksen ohella tarjoamme myös jälkimarkkinointipalveluita kuten varaosia ja huoltoa. Se oli yksi merkittävä seikka Selin valinnassa.”


Bobcat- ja Doosan-koneita Suomessa edustaa RealMachinery.               


Lue seuraavaksi