Uutiset

Työkoneet

Bobcatilta uusia pienkuormaajia

Bobcat lisää konetarjontaansa kahdella uudella runko-ohjatulla pienkuormaajalla. Mallimerkinnät ovat L23 ja L28. Koneet soveltuvat ahtaissa paikoissa työskentelyyn ja ne tarjoavat hyvän nostokyvyn. Hallintalaitteet ovat helppokäyttöisiä ja koneiden pieni pintapaine mahdollistaa työskentelyn aroillakin alustoilla.

”Nämä runko-ohjatut pienkuormaajat täydentävät Bobcatin kompaktin kokoisten pyöräkuormaajien tarjontaa. Näin meillä on maailman laajin konetarjonta”, todetaan valmistajan taholta.

L23

Uudet pienkuormaajat on suunniteltu Bobcatin Pohjois-Amerikan toimipisteessä. Myös valmistus tapahtuu siellä. Uudet pienkuormaajamallit ovat vakaita ajaa. Kaatokuorma on 1,39 tonnia. Näin nostot yli ojien ja jalkakäytävien onnistuvat helposti. Molemmissa uusissa malleissa on hyvä näkyvyys kaikkiin suuntiin. Koneiden nostokapasiteetti on suuri suhteessa niiden omapainoon. L28-mallin teleskooppipuomi lisää käytettävyyttä. Lisävarusteena on saatavana vastapaino, joka parantaa koneen nostokapasiteettia.

Koneet ovat kompaktin kokoisia. Leveys on vain hitusen yli metrin. Pieni kääntösäde helpottaa työskentelyä ahtaissa paikoissa. Tukevasta rakenteesta huolimatta, koneita on helppo kuljettaa perävaunulla niiden keveyden johdosta.

L28

Runko-ohjatut pienkuormaajat täydentävät Bobcatin kuormaajatarjontaa

Uudet pienkuormaajat on suunnattu maisemarakentajien, pienurakoitsijoiden ja kunnallisen kunnossapidon käyttöön. Yhtä lailla koneet soveltuvat maatalous- ja puutarhanhoitotöihin.

“Pienkuormaajat ovat kompaktin kokoisia ja tehokkaita työkoneita moneen käyttöön. Keveyden ja helppokäyttöisyyden myötä ne soveltuvat moninaisiin tehtäviin. Molemmissa malleissa, L23 ja L28, on helposti omaksuttavat hallintalaitteet. Näin ne täydentävät Bobcatin jo muutoinkin laajaa pyöräkuormaajatarjontaa”, sanoo John Chattaway Bobcatilta.

”Pienkuormaajien käyttäjät edellyttävät koneelta hyvää nostokykyä, vakautta ja pientä pintapainetta. Koneiden suunnittelussa on hyödynnetty Bobcatin vuosien kokemusta pyöräkuormaajien valmistuksesta. Näin koneet ovat turvallisia, luotettavia ja kestäviä. Tuloksena laadukkaita pienkuormaajia, joita ei muilta valmistajilta löydy”, jatkaa Chattaway.

Helppokäyttöinen

Uudet pienkuormaajat ovat saatavana joko turvakaarellisena tai ohjaamollisena versiona. Molemmissa on pyritty tilavuuteen sekä helppoon nousuun ja poistumiseen kuljettajan penkiltä, mukavuutta unohtamatta. Hallintalaitteet ovat helppokäyttöisiä niin alkajalle kuin kokeneelle kuljettajalle. Istuinlämmitys lisää mukavuutta kylmissä oloissa.

Yksinkertainen, kaksiosainen ajopoljin mahdollistaa nopeat ajosuunnan vaihdot. Polkimen käyttö on helppo omaksua. Näin pienkuormaaja soveltuu hyvin esimerkiksi kausityöläisten käyttöön tai vuokrakoneeksi.

Isommassa, L28-mallissa on teleskooppipuomi, joka lisää nostokorkeutta ja ulottuvuutta. Hydraulinen vakaaja pitää taakan aina vaakasuorassa nostojen ajan. Toiminto on käytössä myös teleskooppipuomillisessa mallissa.

Monikäyttöisyyttä lisää erikoisversio työlaitteiden Bob-Tach®-kiinnikkeestä. Se mahdollistaa niin S70/MT55- ja S100/S450-kiinnikkeellisten työlaitteiden käytön. Polttomoottori täyttää Stage V -päästömääräykset.

Näppärä työkalu

Bobcatin uusista runko-ohjatuista pienkuormaajista aiheutuu pieni pintapaine ajoalustaan. Runko-ohjauksen ansiosta takapyörät kulkevat aina samaa linjaa kuin etupyörät. Näin esimerkiksi nurmialusta ei murru ohjausliikkeiden johdosta. Koneissa on myös sutimisenestotoiminto, joka säästää nurmea. Koneet ovat sopivia maisemointihommiin sekä ahtaissa paikoissa toimimiseen, joissa pitää varoa vahingoittamasta ajoalustaa.

Olosuhteista riippuen on käytettävissä kaksi ajotilaa (moodia). ”High-Traction Mode” soveltuu käytettäväksi vaihtelevassa ja liukkaassa maastossa, kun taas ”Turf-Safe Mode” on tarkoitettu käytettäväksi nurmikolla pinnan vaurioiden minimoimiseksi.

Kun ohjauspyörää ei käännetä, saavutetaan High-Traction-moodissa paras mahdollinen eteneminen karkeassa ja liukkaassa maastossa. Turf-Safe-moodi estää renkaiden sutimisen. Näin alusta rasittuu mahdollisimman vähän. Koneessa on myös tasauspyörästön lukon kaltainen toiminto, joka parantaa hetkellisesti vetokykyä tarpeen tulleen. Toiminto aktivoidaan erillisellä kytkimellä.
BobcatL23L28
Moottoriteho:18 kW (25 hv)18 kW (25 hv)
Hydrauliikan tuotto/paine:45,8 l/min / 200 bar45,8 l/min / 200 bar
Omapaino:1 719 kg1 903 kg
Kaatokuorma, kone suorana1 265 kg1 391 kg
Nimelliskapasiteetti, suorana/linkussa633 kg696 kg
Siirtonopeus:13,2 km/h13,4 km/h
Leveys:1 105 mm1 118 mm
Nostokorkeus (*teleskooppi pitkänä)2 169 mm* 2 650 mm


Bobcatit tuo maahan ja jälleenmyy Wihuri Oy Tekninen Kauppa.


Lue seuraavaksi