Uutiset

Työkoneet

Bobcat tuo markkinoille uusia, kevyen linjan maantiivistyskoneita

Maantiivistyskoneita tarvitaan kaikilla rakennustyömailla maakerrosten tai asfaltin tiivistykseen. Bobcat lanseeraan nyt tähän tarpeeseen uuden, kevyen maantiivistyskonemalliston yhteistyössä Ammann Groupin kanssa, jonka tuotteet tunnetaan mukavuudestaan ja tuottavuudestaan.

Tämä Bobcatin tuoteperheen laajennus on osa Next is Now -ideologiaa (”Tulevaisuus on Nyt”). Mallisto on suunniteltu täyttämään tarpeet missä tahansa työmaalla. Koneet tarjoavat maksimaalista suorituskykyä ilman, että mukavuudesta, turvallisuudesta tai helppokäyttöisyydestä olisi tingitty. Mallisto koostuu seitsemästä tuotesarjasta. Malleja on yhteensä 37 kappaletta 29 kilogramman painoisesta täryjuntasta 2,6 tonnin jyriin.

“Näiden uusien tuotteiden julkistaminen on osa Next is Now -sateenvarjon avausta. Uutuudet auttavat meitä saavuttamaan tavoitteemme tulla maailman johtavaksi maantiivistyslaitteiden toimittajaksi. Viime vuosi oli erittäin haasteellinen, mutta esittelimme kuitenkin ennätyksellisen määrän uusia koneita. Nämä julkistukset tulevat jatkumaan myös tänä vuonna”, sanoo Mike Vought Doosan Bobcat EMEA:lta.

”Maantiivistyskoneet ovat yksi täysin uusi tuoteryhmä tarjonnassamme yhdessä pyöräkuormaajien kanssa, jotka esittelimme jo viime vuonna. Uudistuksia ovat kokeneet myös Bobcatin minikaivukoneet, jäykkärunkoiset ja ympäripyörivät kurottajat, liukuohjatut kuormaajat sekä tela- ja kaivurikuormaajat.

Bobcatin kevyen linjan maantiivistäjät:

  • Täryjuntat
  • Perässäkäveltävät tärylevyt (yksisuuntaiset)
  • Perässäkäveltävät tärylevyt (kaksisuuntaiset)
  • Hydrostaattiset tärylevyt
  • Perässäkäveltävät jyrät
  • Radio-ohjattavat jyrät
  • Kaksivalssiset jyrät


Kevyen linjan maantiivistäjiä voidaan käyttää monissa kohteissa, kuten:

  • Maarakennuskohteissa maakerrosten tiivistykseen ja kantokyvyn parantamiseen poistamalla maakerroksista ilmataskut.
  • Tierakentamisessa asfaltin ja pohjarakenteiden tiivistykseen kerrosten yleisen kestävyyden parantamiseksi.
  • Maisemarakentamisessa, etenkin ahtaissa puutarhoissa ja piha-alueilla toimittaessa täryjuntat ja pienet tärylevyt ovat käytännöllisiä maantiivistysvälineitä.


Täryjuntat

Bobcatin täryjunttaperheessä on kuusi mallia; R30, R60, R68, R60P, R68P ja R70D. Niiden painohaarukka on 29–89 kilogrammaa ja ne on tarkoitettu pieniin ja ahtaisiin kohteisiin, kuten esimerkiksi putkikaivantoihin. Helpon siirrettävyytensä johdosta niitä käytetään paljon myös katujen kunnossapidossa. Täryjuntat soveltuvat mullan, hiekan, murskeen ja savensekaisen hiekan tiivistykseen.

Kaikissa Bobcat-täryjuntissa on tärinävaimennettu kahva sekä tasapainotettu rakenne turvallisuuden ja käyttömukavuuden maksimoimiseksi. R60:ssä ja sitä suuremmissa malleissa on vakiona korkeudensäätöjärjestelmä.


Perässäkäveltävät tärylevyt (yksisuuntaiset)

Tarjolla on kuusi yhteen suuntaan liikkuvaa tärylevyä. Ne soveltuvat hiekan, soran, betonin, öljysoran ja katukivetysten tiivistämiseen. Kompaktin kokonsa johdosta niitä on helppo siirrellä työmaiden välillä. Niitä on myös helppo käyttää ahtaissa paikoissa, kuten putkikaivannoissa ja jalkakäytävillä.

Bobcatin pienimmät tärylevymallit asettuvat painohaarukkaan 54–115 kilogrammaa. Mallit ovat FP10.33, FP12.40, FP15.40, FP15.50, FP20.50 ja FP20.50D. Koneen tärinät eivät välity ohjaintankoon. Hallintalaitteet ovat koneen rungossa.


Perässäkäveltävät tärylevyt (kaksisuuntaiset)

Bobacatin kahteen suuntaan liikkuvat tärylevyt soveltuvat maa- ja tierakennukseen. Niillä pystyy tiivistämään kaikkia pohjamateriaaleja, kuten hiekkaa, soraa, sepeliä, betonia ja katukivetystä. Malleja on tarjolla 12 kappaletta 109–490 kilogramman painohaarukkaan. Mallit ovat RP22.40, RP22.40D, RP25.40D, RP25.50D, RP30.50, RP30.50D, RP30.60, RP30.60D, RP40.60, RP40.60D, RP49.20D ja RP59.20D.

Kahdella epäkeskoakselilla varustettujen tärylevyjen kulkusuuntaa voi vaihtaa tiivistyksen aikana. Kahden akselin myötä saavutetaan tuplasti parempi tiivistysvoima. Hydrostaattisesti esiohjatut hallintalaitteet ovat helppoja käyttää. Suunnanvaihto tapahtuu nopeasti.


Hydrostaattiset tärylevyt

Tärylevyjen tarjontaa täydentävät neljä hydrostaattista tärylevyä malleiltaan; HP50.75, HP55.75, HP60.85 ja HP65.85. Ne asettuvat painohaarukkaan 450–582 kilogrammaa. Hydrostaattiset tärylevyt on suunniteltu suuriin tiivistystöihin niin maa- ja tierakennukseen.

Ne soveltuvat hyvin hiekan, soran, sepelin, betonin ja katukivetyksen tiivistykseen. Bobcatin hydrostaattiset tärylevyt ovat täysin hydrauliikkatoimisia eikä niissä ole kiilahihnaa. Malleissa HP50.75 ja HP60.85 on kaksi epäkeskoakselia ja malleissa HP50.75 ja HP60.85 kolme epäkeskoakselia. Näin saavutetaan maksimaalinen tiivistys sekä etenemiskyky.


Perässäkäveltävät jyrät

Perässäkäveltävät jyrät ovat monikäyttöisiä laitteita. Ne soveltuvat bitumimateriaalien ja erilaisten maa-ainesten tiivistykseen. Bobcat tarjoaa WR65-mallia kahtena eri versiona. Valittavana on joko Hatzin tai Yanmarin moottorilla varustettu versio. Molemmissa malleissa on kaksi valssia tiivistyksen maksimoimiseksi.

Molemmat mallit hydrauliikkatoimisia. Molemmissa on myös integroitu veden ruiskutusjärjestelmä vakiona. Bobcatin perässäkäveltävissä jyrissä on mahdollisuus valita kahden eri värähdystaajuuden välillä. Muutos eri taajuuksien välillä tapahtuu hetkessä.


Radio-ohjattavat jyrät

Radio-ohjattavat jyrät on suunniteltu kaivantojen ja kanaaleiden tiivistykseen. Bobcatin ohjelmassa on kaksi radio-ohjattavaa mallia; runko-ohjattu TR75 (1 340 kg) ja liukuohjattu TR85S (1 305 kg). Radio-ohjatut jyrät soveltuvat hyvin lähes kaikkiin tiivistystöihin, niin mullan, hiekan, soran ja savensekaisen hiekan tiivistykseen.


Kaksivalssiset jyrät

Kaskivalssisia jyriä käytetään moninaisissa kohteissa niin asfaltin kuin muiden materiaalien tiivistykseen maa- ja tierakennuksessa.

Bobcat tulee julkistamaan keväällä kaksi mallia; ATR23 (2,3 t) ja ATR26 (2,6 t). Kesällä mallisto täydentyy kolmella mallilla alkaen 1,2 tonnin painoisesta versiosta.


Lue seuraavaksi