Uutiset

Työkoneet

Bobcatilta uusi L95-pyöräkuormaaja

Bobcatin pyöräkuormaajatarjonta kasvaa uudella mallilla. Nyt esiteltävä L95 asettuu kooltaan muutama vuosi sitten julkaistujen L75- ja L85-mallien yläpuolelle. Uusi malli tarjoaa samat ominaisuudet kuin pykälää pienemmät mallit; suorituskykyä, kuljettajamukavuutta ja helppoa käytettävyyttä. Samat työlaitteet sopivat nyt kaikkiin kolmeen L-mallin pyöräkuormaajaan. Uusi L95 sisältää kaikki uusimmat päivitykset, jotka tullaan näkemään pian myös L75:n ja L85:n vuoden 2024 malliversioissa. Päivitykset ja parannukset on tehty asiakaspalautteeseen perustuen.

Bobcat L95 -pyöräkuormaaja soveltuu maarakennukseen, maisemointiin, kierrätykseen, lumitöihin, kiinteistönhoitoon, erilaisiin kunnossapitotöihin, maatalouden moninaisiin tehtäviin sekä konevuokraamoiden käyttöön.

”L95:n suorituskyvyn takaavat Bobcatin 55,2-kilowattinen moottori, tehokas hydrauliikka sekä 40 km/h:n huippunopeus. Ohjaamo on pienempien mallien tapaan tilava. Kone on ajossa vakaa ja nostokapasiteetti, murtovoima sekä veto- ja työntövoima ovat sopusoinnussa käytettävien Bobcat-työlaitteiden kanssa. Automatic Ride Control -toiminto estää koneen pomppimisen kuoppaisessa maastossa”, sanoo tuotepäällikkö Jiri Karmazin Bobcatilta.

Huippunopeus 40 kilometriä tunnissa

Koneessa on kaksi nopeusaluetta ja maksiminopeus on 40 kilometriä tunnissa. Näin siirtyminen työmaalta toiselle on helppoa eikä aina tarvita lavettikuljetusta koneen siirtoon. Kasvaneen huippunopeuden myötä koneen tuottavuus paranee.

Helppokäyttöinen

Kokematonkin kuljettaja pääsee nopeasti tutuksi L95:n hallintalaitteiden sekä muiden ominaisuuksien kanssa. Koneessa on automaattinen tyhjäkäynnille pudotus -toiminto (Auto Idle), automaattinen seisontajarrun kytkentä (Automatic Parking Brake) ja mäkilähtöavustin (Slope Assist). Seisontajarru kytkeytyy automaattisesti päälle ja pois, mikä on Karmazinin mukaan vielä harvinaista tämän tyyppisissä koneissa.

”Uudessa L95-mallissa esitellään ensi kertaa toimintoja, jotka helpottavat ja tehostavat käyttöä. Joystick on nyt integroitu käsinojaan, jolloin se liikkuu jousitetun istuimen mukana. Myös joystickissä olevien kytkimien ja rullien sijoittelulla on pyritty helpottamaan käyttöä. Asiakaspalautteen perusteella olemme parantaneet suunnanvaihdon sekä noston ja kauhantyhjennyksen toimintojen viiveitä. Näin tuottavuutta on saatu parannettua”, sanoo Karmazin.    

Mukavuus edellä

Ohjaamo täyttää FOPS Taso II -normit. Ohjaamoon nousu ja poistuminen on helppoa kahden astinlaudan ansiosta. Ohjaamon suunnittelussa ja varustelussa on pyritty viihtyvyyteen. Säädettävä ja lämmitettävä istuin, lämmitys- ja ilmastointilaite sekä säädettävä ohjauspylväs lisäävät ajomukavuutta. Ovi on kokolasinen ja led-työvalot takaavat hyvän näkyvyyden yön pimeinä tunteina. Varusteisiin kuuluvat myös DAB Radio sekä älypuhelimen liitettävyys handsfree-toimintoon.


Hallintalaitteiden sijoittelulla on pyritty tekemään käytöstä helppoa ja väsyttämätöntä. Tasauspyörästön lukon, hidas-nopea-valinnan, aisaston kellunnan ja lisähydrauliikkojen painonapit ovat kaikki joystickissä sormenpäillä käytettävissä. Koneessa on 5-tuumainen näyttö, jonka toimintaa hallitaan kiertokytkimellä. Samainen näyttö toimii peruutuskameran näyttönä ja sen kautta voi tehdä myös koneen asetuksia. Kaikki koneen tärkeä informaatio on nähtävissä näytöllä. Valikkoja hallitaan kiertokytkimellä.

Monikäyttöinen kone

Työlaitteita varten L95-malliin saa jopa 100 litraa öljyä minuutissa tuottavan moottorihydrauliikan. Se on tärkeä ominaisuus, kun käytetään esimerkiksi lumilinkoa tai harjalaitteita. Hydrauliikan käyttöpaine on nostettu 200 baarista 225:een suuremman tuoton saavuttamiseksi.

L95:ssä on L75:n ja L85:n tavoin Advanced Attachment Control -toiminto. Se mahdollistaa moottorin kierrosluvun, ajonopeuden ja moottorihydrauliikan tuoton säätämisen toisistaan riippumatta. 7-napainen sähköliitin mahdollistaa runsaasti toimintoja sisältävien työlaitteiden tehokkaan käytön.

Bobcat IQ -telematiikkajärjestelmä mahdollistaa koneen toimintojen tarkkailun etänä. Bobcatin laaja jälleenmyyjä- ja huoltoverkosto tarjoaa asiakkailleen mielenrauhaa. Kaikki asiat hoituvat yhdessä pisteessä.  


Tekniset tiedot:

Bobcat L95

Vakiokauha:0,8 tai 1,0 m3 
Kauhavalikoima:0,6–1,5 m3 
Omapaino:5 375 kg 
Korkeus:2 522 mm 
Nostokorkeus3 275 mm 
Moottoriteho:55,2 kW (75 hv) Bobcat-koneet tuo maahan ja jälleenmyy Wihurin Tekninen Kauppa.


Lue seuraavaksi