Uutiset

Työkoneet

Bobcatilla monipuolinen tarjonta lumitöihin

Bobcatilla on laaja valikoima kuormaajia. Mallisto koostuu liukuohjatuista kuormaajista, telakuormaajista ja pyöräkuormaajista. Talvella niiden kanssa voidaan käyttää monia erilaisia työlaitteita, kuten lumilevyjä, nivelauroja, lumilinkoja, avoharjoja ja kaavareita. Valmistajan mukaan sen talvityökalujen valikoima on yksi markkinoiden suurimmista.

Työlaitteita on tarjolla taajama-alueilla, ajoteillä, jalkakäytävillä ja pysäköintialueilla tapahtuvaan lumen ja jään poistoon. Talvikäytön tehostamiseksi on pyöräkoneisiin saatavana lisävarusteena ketjuja.

“Kompaktin kokoisten ja monikäyttöisten työkoneiden suosio on kasvamassa kunnallissektorilla ja koneurakoitsijoiden piirissä. Näin pystytään korvaamaan aikaisemmin paljon käsin tehtyä työtä. Bobcatin kompaktin kokoiset peruskoneet tarjoavat yhdessä työlaitteiden kanssa monipuolista ja tehokasta apua lumihommiin kaikilla talvikeleillä.

Työlaitteita lumihommiin

Lumilevyjä on tarjolla työleveyshaarukkaan 152–274 senttimetriä. Ne on suunniteltu nopeaan lumenpoistoon jalkakäytäviltä ja ajoteiltä. Levy kääntyy 30 astetta puolilleen. Näkyvyys levyn päihin on hyvä. Valittavana on kovaankin käyttöön tarkoitettuja lumilevyjä.

Nivelauroja on samoin tarjolla leveyshaarukkaan 152–274 senttimetriä. Nivelauraa voidaan käyttää V-aurana, keräävänä aurana tai kääntyvänä suorana levynä.

Kerääviä auroja on tarjolla kahta työleveyttä; 244 ja 300 senttimetriset. Niiden avulla lumen kerääminen ja työntäminen sujuu tehokkaasti. Auran kellunta, myös sivusuunnassa, säästää koneen rakenteita sekä aurattavien kohteita. Näin epätasaistenkin pintojen auraus helpottuu. Auroissa on kumiset jalakset ja liukupinnat vakiona, mikä vähentää aurattaviin pintoihin kohdistuvia vahinkoja.

Bobcatin lumilingot ovat tehokkaita työlaitteita lumenpoistoon. Lingoilla voidaan heittää lunta jopa 12 metrin päähän. Lumisuihkun suunta on säädettävissä ohjaamosta käsin haluttuun suuntaan.

Avoharjoja on tarjolla neljä kappaletta työleveydeltään 132–213 senttimetriä. Niiden avulla voidaan helposti harjata lunta, hiekkaa ja roskia kaduilta sekä jalkakäytäviltä. Jalkakäytävän reunojen ja seinänvierustojen harjaukset onnistuvat kätevästi koneen oikealla puolella. Harjan pyöritys “takaperin” mahdollistaa ahtaiden kolojen puhdistamisen lunta tai roskia ikään kuin harjalla perässä vetäen.

Kaavareita on tarjolla kahta leveyttä; 46 ja 56 senttimetriset. Niiden avulla voidaan poistaa tehokkaasti paakkuuntunutta lunta tai polannetta. Näin vältytään suolan tai hiekoitushiekan käytöltä.

Hydrauliikkatoimiset hiekan tai suolan levittimet soveltuvat kapeiden alueiden, kuten pysäköintialueiden ja jalkakäytävien hiekoitukseen, jonne isommilla koneilla ei ole asiaa. Säiliön koko on 330 litraa. Säiliön pystyy täyttämään kasasta kauhan tavoin.

Kauhoja on leveyshaarukkaan 168–254 senttimetriä, tilavuuksien ollessa 690–1 530 litraa. Myös niitä voidaan käyttää lumihommissa. Kauhojen selät ovat korkeat ja sivut suorat. Näin kauha kerää hyvin lunta ja tunkeutuu helposti lumikasaan.

Uusia kompakteja pyöräkuormaajia

Bobcat on lanseeranut viimeisen kahden vuoden aikana liukuohjattujen kuormaajien uusimman M-sarjan sekä telakuormaajia. Viime vuonna julkaistiin myös uusi kompaktin kokoisten pyöräkuormaajien R-sarja. Nämä koneet edustavat valmistajan mukaan edistyksellisintä tekniikkaa, mitä yritys on koskaan tarjonnut.

Viime vuonna esiteltiin L85-pyöräkuormaaja sekä kaksi uutta runko-ohjattua kuormaajaa, L23 ja L28.

Bobcatin kaikissa liukuohjatuissa ja kompaktin kokoisissa pyöräkuormaajissa on Bob-Tach®-pikakiinnike. Näin työlaitteen vaihto tapahtuu nopeasti ja turvallisesti. Työlaitteita on yli 80 erilaista mukaanlukien lumityölaitteet.

Tehokasta työskentelyä

L85-pyöräkuormaaja tarjoaa hyvää suorituskykyä tehokkaan Bobcat-moottorin ja tarkan hydrauliikan ansiosta. Kone on vakaa tarjoten hyvät murto-, veto- ja työntövoimat.

Uudet L23- ja L28-runko-ohjatut kuormaajat soveltuvat ahtaissa paikoissa, ajoteillä ja jalkakäytävillä tehtäviin töihin tarjoten hyvää nostokapasiteettia, helppoa käytettävyyttä ja vähäisiä vaurioita ajettavalle alustalle.Bobcatit tuo maahan ja jälleenmyy Wihuri Oy Tekninen Kauppa.


Lue seuraavaksi