Uutiset

Työkoneet

Bimu Oy kierrättää laadukkaasti – Terex Ecotec TDS 820 -jätemurskain takaa laadun

Bimu Oy on tuusulalainen vuonna 1996 perustettu kierrätystalouden erikoisyritys, joka työllistää noin 80 alan ammattilaista useissa eri tuotantokohteissa. Perinteinen perheyritys tarjoaa kattavia kierrätyksen kokonaispalveluita sekä asiantuntevaa jätteidenkäsittelyn konsultointia. Bimun menestys perustuu ammattitaitoiseen henkilökuntaan sekä laadukkaaseen konekantaan. Tuoreimpana esimerkkinä panostuksesta toimii Kivisampo Oy:ltä vuokrattu Terex Ecotec TDS 820 -jätemurskain, joka urakoi pitkiä päiviä Tampereen Tarastenjärven jätekeskuksessa.

Tarastenjärven jätekeskus on erittäin nykyaikainen jätteidenhoitolaitos, mikä tarkoittaa monipuolisen materiaalin käsittelyä ja tarkkaa prosessointia. Kierrätystalous on viety hyvin pitkälle ja jätteeksi päätyvän aineksen määrä on erittäin pieni. Bimu Oy:llä merkittävä osa Tarastenjärven kokonaisratkaisujen onnistumisessa ja Terex Exotec -murskain muodostaa tärkeän lenkin kierrätysprosessin sujuvuudessa.

Vuokraus kannattaa

Bimu Oy:n työpäällikkö Markus Olmala on ollut hyvin tyytyväinen Terex Eco-tecin tehokkuuteen, työn jälkeen ja helppokäyttöisyyteen. Terex urakoi Tampereella kahdessa vuorossa ja on ansainnut käyttäjiensä luottamuksen.

Bimun Tarastenjärven toiminnasta vastaa Tampereen työpäällikkö Markus Olmala, joka on toiminut viiden vuoden ajan yrityksen palveluksessa monipuolisissa ja vaativissa työtehtävissä. ”Bimu työllistää Tarastenjärvellä kaikkiaan noin 20 henkilöä, ja murskaimen lisäksi monipuoliseen konekantaamme kuuluvat esimerkiksi kaivukoneet, pyöräkuormaimet, dumpperit sekä rumpuseulat”, kertoo Olmala.

”Havaitsimme alkukesästä tarpeen murskaimelle ja Kivisammon nopean palvelun kautta saimme Terexin käyttöömme vielä kesän puolella. Laskimme viikkovuokran soveltuvan tässä kohteessa parhaiten tarkoituksiimme ja olemme jatkaneet vuokrausta siitä lähtien. Seuraamme tilannetta tarkoin ja hyvien käyttökokemusten ansiosta myös oman murskaimen hankinta on otettu harkintaan”, lisää Olmala.

Terex vastaa vaatimuksiin

Terex murskaa sekä lajittelee syötteet tarkasti ja murskauskapasiteetin saa optimoitua helposti eri ohjelmien avulla.

Bimu päätyi vuokrauksessaan Terexiin sen tehokkuuden ja monikäyttöisyyden vuoksi. ”Bimu Oy:n työkohteessa Tarastenjärvellä työskennellään aamukuudesta aina iltakymmeneen ja Terex-murskain käsittelee siellä tehokkaasti mm. seka- ja rakennusjätettä. Henkilökuntamme lajittelee aineksen jo ennen syöttöä ja Terexin säädöt mahdollistavat syötteiden tarkan erottelun vahvan magneetin hoitaessa metallien poiston. Murskainta syötetään kaivukoneella ja pyöräkuormaimella hoidetaan valmiin aineksen lajittelu omiin kasoihin. Koko prosessi tapahtuu erittäin sujuvasti, sillä konekantamme luotettavuus joka osa-alueella pitää kaikki rattaat liikkeellä”, korostaa Olmala.

”Terex murskaa Tarastenjärvellä lähinnä seka- sekä rakennusjätettä ja konetta käytetään ahkerasti päivittäin. Terex on saanut miehistöltä runsaasti kiitosta työn laadusta sekä helppokäyttöisyydestä, ja esimerkiksi hyvä näkyvyys kohteisiin myös tärkeä turvallisuustekijä. Terex on myös tehoonsa nähden polttoainetaloudellinen ja sen terät ja muut kulutusosat kestävät kiitettävästi myös kovassa käytössä. Lisäksi täytyy korostaa Kivisammon Petri Ihaisen antamaa hyvää käyttökoulutusta, jonka ansiosta murskan säädöt saadaan vaivatta kohdalleen. Kivisammon palvelu on muutenkin toimivaa ja apua on aina tarvittaessa saatu yhdellä puhelinsoitolla”, kiittää Olmala.

Katso video:

Terex Ecotec TDS 820 -jätemurskain

•                          Scania DC13 Tier V -moottori, 500 hv

•                          paino 27,5 t

•                          purkukorkeus 3,9 m

•                          kuljetuspituus 9,1 m, -leveys 2,5 m

•                          kaksiakselinen hidasnopeusmurskain

•                          akselien pituus 2 m

•                          hydraulisesti säädettävä hihnamagneetti

•                          korotetut syöttösuppilon laidat

•                          kipattava syöttökaukalo

•                          runsaasti murskausohjelmia eri syötelaaduille

Lue myös: Vuokrauksen valikoimat kasvavat – murskausta, seulontaa ja purkua

Lue seuraavaksi