Uutiset

Työkoneet

BHP ja Caterpillar kasvihuonekaasuja vähentämään

Monikansallinen, usealla eri mantereella kaivostoimintaa harjoittava BHP ja Caterpillar Inc. ovat solmineet sopimuksen nollapäästöisten, täyssähkökäyttöisten kiviautojen kehittämisestä ja toimittamisesta BHP:n eri kaivoksille. Tarkoituksena on vähentää oleellisesti yrityksen tuottamia kasvihuonepäästöjä. Sopimusta on edeltänyt 12 kuukauden neuvottelut, joissa analysoitiin tarkasti energiatarpeet ja tuotantoprosessit.

Vandita Pant

BHP on asettanut tavoitteekseen nollatason kasvihuonekaasujen suhteen vuoteen 2050 mennessä. Tämän päämäärän saavuttamisessa kaivosten konekalustolla on tärkeä rooli ja nyt solmittu sopimus on yksi askel pitkällä taipaleella. Kaivosten tuotantomenetelmiin ja infrastruktuureihin tullaan tekemään isoja muutoksia.

”Olemme iloisia voidessamme julkistaa tämän merkittävän sopimuksen Caterpillarin kanssa. BHP saa tulevaisuudessa käyttöönsä päästöttömät kiviautot, jolloin pystymme omalta osaltamme vaikuttamaan vakavan ilmastomuutoksen etenemistahtiin. Yksin emme pääse tavoitteeseemme, vaan yhdessä yhteistyökumppaneittemme kanssa”, sanoo BHP:n kaupallinen johtaja Vandita Pant.

”Olemme vakuuttuneita, että tulevaisuuden kiviautot tulevat olemaan vieläkin turvallisempia, monipuolisempia ja helpompia kuljettajien käyttää.”

”Caterpillarilla olemme tyytyväisiä, että voimme kehittää seuraavan polven kiviautoja yhdessä BHP:n kanssa”, tiivistää Caterpillarin johtajistoon kuuluva Denise Johnson.Lue seuraavaksi