Uutiset

Työkoneet

Bertel O. Steen Power Solutions Rolls-Royce Power Systems -jälleenmyyjäksi

Norjalainen yritys Bertel O. Steen Power Solutions on 1.1.2020 alkaen Rolls-Royce tuotteiden ja tuotemerkki MTU:n ratkaisujen auktorisoitu jälleenmyyjä Suomessa ja Ruotsissa – rooli joka yrityksellä on entuudestaan Norjassa ja Islannissa.

Tämän vuoden lokakuussa yrityksen vastuualue kasvaa myös Tanskalla, Grönlannilla ja Färsaarella. Vuoden 2019 aikana Bertel O. Steen Power Solutions on perustanut Suomeeen ja Ruotsiin paikalliset yritykset, jotka ovat nyt valmiita aloittamaan toiminnat molemmilla markkinoilla.

Suomen ja Ruotsin uudet yksiköt koostuvat paikallisesta konetekniikka-, suunnittelu-, myynti- ja markkinointitiimeistä, joiden kohteena ovat ammattimerenkulku, teollisuus- ja sähköntuotantosegmentit, sekä varaosapalvelut ja tuotetuki.

Bertel O. Steen Power Solutions AS on norjalaisen yksityisomisteisen Bertel O. Steen konserniin kuuluva yritys, jonka pääkonttori sijaitsee Bergenissä. Yritys on toiminut MTU tuotteiden ja Rolls-Royce ratkaisujen maahantuojana ja jälleenmyyjänä Norjassa vuodesta 1969. Yrityksen pääliiketoiminta on Rolls-Roycen Power Systems liiketoimintayksikön diesel- ja kaasumoottoreiden toimitus ja elinkaariylläpito ammattimerenkulkuun, teollisuussovelluksiin sekä hätäjärjestelmiin ja kriittisiin infrastruktuurisovelluksiin.

Roolin laajentuessa yritys muutti viime vuonne nimen Bertel O. Steen Teknikk:stä Bertel O. Steen Power Solutions AS:ksi. ”Muutimme yrityksen nimen, jotta se heijastaa paremmin niitä sovelluksia, joihin keskitymme” toimitusjohtaja Ove Johan Solem sanoo.

”Palvelemamme toimialat ovat kohtaamassa useita megatrendejä kuten sähköistymistä, uusia polttoaineita, digitalisaatiota ja autonomiaa. Tämä vaikuttaa liiketoimintamalliimme koska olemme siirtäneet fokusta moottoritoimittajasta järjestelmäkokonaisuuksien toimittajaksi” jatkaa Ove Johan Solem.

Bertel O. Steen Power Solutions liiketoiminnan kehitysjohtaja Eirik Nesse sanoo, että yritys on sitoutunut laajentamaan pohjoismaista organisaatiota tarvittavilla paikallisilla järjestelmien integraatiokapasiteeteillä, etenkin teollisuuden sähköntuotantoon ja varavoima sovelluksiin.

Älyverkoilla yhdistetyt hybridienergiajärjestelmät, jotka hyödyntävät uusiutuvia lähteitä kuten tuulta ja aurinkoa yhdistettynä akkuteknologiaan ja diesel- tai kaasu generaattoreihin odotetaan olevan tärkeässä roolissa asiakkaille tulevaisuudessa. Lisäksi, laajempi ryhmä RollsRoycen ja MTU:n teknisten asiantuntijoiden tukemia monitaitoisia palveluteknikoita, yhdistettynä maailmanlaajuiseen varaosien saatavuusohjelmaan tulee luomaan tehokkaamman palvelutarjonnan, tuoden lisäarvoa vanhoille ja uusille asiakkaille sekä alueen MTU OEM kumppaneille.

Lopputulos on vahvempi tarjonta sähköntuotantojärjestelmistä, joka perustuu MTU:n markkinoiden johtavaan tuote- ja järjestelmäportfolioon, joka on yhdistetty Bertel O. Steen Power Solutions ryhmän laajennettuun läsnäoloon pohjoismaissa.

Bertel O. Steen Power Solutions AS sijaitsee Norjan Bergenissä ja toimii MTU Friedrichshafenin ja MTU Onsite Energyn tuotteiden maahantuojana ja jälleenmyyjänä. Yrityksen pääliiketoiminta on energiajärjestelmien ja ratkaisujen toimitus merisovelluksiin, varavoimajärjestelmiin, kriittiseen infrastruktuuriin ja teollisuussovelluksiin. Lisäksi yritys kehittää omaa hybridi ja sähkökäyttöisiä ratkaisuja pieniin ja keskikokoisiin merialuksiin.Lue seuraavaksi