Uutiset

Työkoneet

Bauma lykkääntyy puoli vuotta

Nyt tuli uutinen, jota jo osattiin uumoilla. Alunperin ensi vuoden huhtikuulle kaavailtu Bauma Saksan Münchenissa siirtyy eteenpäin. Tätä maailman suurinta rakennuskonenäyttelyä aletaan yleensä rakentaa jo reilu puoli vuotta ennen ajankohtaa, joten koronapandemia ei jättänyt järjestäjille valinnan varaa ja vaati toimenpiteitä hyvissä ajoin.

Uudet päivämäärä ovat 24.-30.10.2022 eli nyt Bauman historiassa suunnataan Münchenin kevään sijaan ensi kertaa Etelä-Saksan kellastuvaan syksyyn. Muutamat yritykset ehtivät jo ilmoittaa, että eivät osallistu ensi kevään tapahtumaan. Saa nähdä, innostuvatko nyt uudestaan, kun ajankohtaa on rukattu.

Bauman järjestäjät ilmoittavat käyneensä keskusteluja useiden näytteilleasettajien kanssa, jotka olivat yksimielisiä siitä, että huhtikuu 2022 koittaa liian aikaisin pandemian kannalta.

”Päätös siirtää Bauma ei ollut meille helppo. Mutta päätös piti tehdä ajoissa, jotta näyttelyyn osallistuvat yritykset eivät ehtineet käynnistää investointejaan ja suunnitelmiaan. Vaikka rokotukset maailmanlaajuisesti ovat jo vauhdissa, on mahdotonta ennustaa, olisiko ensi keväänä mahdollista maailmanlaajuiseen matkustamiseen Baumaan ja sieltä pois”, tiivistää Messe Münchenin toimitusjohtaja Klaus Dittrich.

Messe Münchenista kerrotaan, että tulevaa syksyn 2022 Baumaa täydennetään myös digitaalisella tarjonnalla niitä varten, jotka eivät mahdollisesti vieläkään pysty matkustamaan paikan päälle.

Maailma pyörii nyt aivan uudenlaisella radalla ja Baumankin on siihen sopeudettava. Vuoden 2019 Baumassa Wacker Neusonin osastolla pyöri karuselli.

Lue seuraavaksi