Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Sanylta uusia pyöräkuormaajia ja sähkökaivukone

Kiinalainen konevalmistaja Sany tekee vahvaa sisääntuloa Euroopan markkinoille. Keski-Euroopassa merkki tuttu jo takavuosilta monissa eri työkonetyypeissä. Suomessa Sanyn maahantuonti alkoi parisen vuotta sitten, kun Machinery Oy aloitti merkin maarakennuskoneiden maahantuonnin ja jälleenmyynnin. Sittemmin edustus siirtyi Machineryn kanssa samaan konserniin kuuluvalle Sany Nordic AB:lle.

Changshassa Kiinassa pääpaikkaansa pitävän Sany Heavy Industryn liikevaihto oli vuonna 2021 noin 27 miljardia USA:n dollaria, joten todella suuresta konevalmistajasta on kyse. Vuonna 1989 perustettu yritys työllistää nykyisin yli 40 000 ihmistä ympäri maailman. Erilaisia tuoteperheitä on lähes 30 ja konemalleja yli 300. Sanyn Euroopan toiminnoista vastaa Sany Europe, joka pitää majaa Saksassa. Sany Europen pääpaino on kaivu- ja satamakoneissa.


Bauma-messuilla Sany esittelee ensimmäisen täyssähköisen kaivukoneensa sekä uusia pyöräkuormaajia ja kurottajia.

Sany SY19E -sähkökäyttöinen minikaivukone on syntynyt nollapäästöisten työkoneiden tasaisesti kasvavasta tarpeesta. Kyseessä on kahden tonnin painoluokkaan asettuvasta, suojakatoksellinen kone. Valmistaja lupaa sähkökäyttöiseen koneeseen liittyvien ylläpito- ja huoltokustannusten alentuvan oleellisesti polttomoottorikoneisiin verrattuna. Tarkempia teknisiä tietoja ei tästä uudesta koneesta ole vielä saatavilla. Tämä uusi sähkökaivukone on osa Sanyn projektia kehittää nollapäästöisiä työkoneita. Samassa yhteydessä Kiinassa on kehitteillä täyssähkökäyttöinen konttikurottaja ja vetytoiminen kuorma-auto.

Sany SY19E

Sany toi kompaktin kokoiset pyöräkuormaajat valikoimaansa vuonna 2020. Nyt tarjonta kasvaa pykälää suuremmilla koneilla, kun valmistaja esittelee Baumassa uuden SW305-pyöräkuormaajan. Se on suunniteltu Kiinassa, jossa se myös valmistetaan.

Sany SW305 painaa 14,5 tonnia ja kauhan koko on 2,3 kuutiometriä. Baumassa nähdään myös SW305:n isoveli SW405. Sen omapaino on 18 tonnia ja kauhakoko kolme kuutiometriä.      

Sany SW305

Sany esitteli kurottajansa ensin Pohjois-Amerikan markkinoille. Konetyypin kasvavan kysynnän innoittamana Sany on kehittänyt Euroopan markkinoille sopivan malliston, joka nyt esitellään Baumassa. Uuden mallisarjan ensimmäiset koneet ovat mallimerkinnältään STH1440 ja STH1840. Niiden valmistukseen on käytetty paljon tunnettuja eurooppalaisia komponentteja. Molemmissa koneissa on Euroopassa suunniteltu ja valmistettu ohjaamo. Pienemmän STH1440:n nostokorkeus on 14 ja isomman STH1840:n 18 metriä. Muita teknisiä tietoja ei koneista ole vielä tarjolla.

Sany STH1440Baumassa Sanyn uutuustuotteet ovat esillä pohjoisella ulko-osastolla numero FN.620/9.


Lue seuraavaksi