Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Komatsu

Komatsu osallistuu Baumaan 4 550 neliömetrin osastollaan, jonne se lupaa tuoda 27 erilaista konetta. Osa on esillä ensi kertaa julkisesti. Tilaa on myös tuttuun tapaan varattu 2 800 neliömetriä liikkuville koneille eli koneshow toistuu useamman kerran joka messupäivä. Myös Komatsu on investoinut viime aikoina runsaasti varoja pyrkimyksessään kohti hiilineutraalisuutta, niin tuotteissa kuin tuotannossa. Komatsun tavoite onkin kaikessa toiminnassa olla hiilineutraali vuoteen 2050 mennessä. Kasvihuonekaasut pyritään puolittamaan jo 2030 mennessä. Tähän strategiaan nojaten esillä tulee olemaan myös uusia täyssähkökäyttöisiä maarakennuskoneita.

Edelleen osastolle tuodaan uutta digitalisaation osaamista. Konseptin SmartConstruction/Earthbrain luvataan tarjoavan asiakkaille uuden tavan tehdä töitä entistä tuottavammin. Virtuaalisesti messukävijöille tarjotaan myös maistiaisia tulevaisuudesta. Esimerkkinä mainitaan tulevaisuuden pyöräkuormaajainnovaatiot.

Komatsu on perinteisesti yksi niistä mahtivalmistajista, jotka tuovat Baumaan niitä kaikkein suurimpia koneita. Nykyisen 11-perheen kaivukonemalleja on esillä useita. Seuraavassa vähän koostetta siitä, mitä kaikkea Komatsu Baumaan tuo.

Komatsu rakensi ensimmäiset täyssähkökäyttöiset kaivukoneet jo 1980-luvun alussa. Nyt, 40 vuotta myöhemmin se ilmoittaa valmistaneensa jo yli 250 lastauskonetta, joihin on kertynyt yhteensä yli seitsemän miljoonaa työtuntia. Uusi PC4000-11-kaivukone tullaan näkemään ulkoalueella liikkeessä. Sen työpaino on 398–409 tonnia ja kauhan koko 22 kuutiometriä. Komatsu-dieselmoottorin teho on 1 400 ja sähkökäytöllä teholukema on 1 350 kilowattia.

Toinen massiivinen ulkoalueella katseita vangitseva kone on kiviauto HD785-8. Se kykenee kantamaan 92,2 tonnin kuorman ja lavakoko on 60 kuutiometriä. Komatsun 12-sylinterinen dieselmoottori (895 kW) on Stage V -yhteensopiva. Ohjaamoon kulkua on parannettu ja monia turvallisuutta kohentavia ykstyiskohtia on lisätty. Tehokas led-valaistus ja erilaiset hätäkatkaisimet ovat tällaisia. Myös ohjaamossa on parannettu monia yksityiskohtia. Esimerkiksi ilmajousitettu/lämmitetty/jäähdytetty istuin on upouusi.

Demoalueella tositoimissa nähdään myös yli 100 tonnia painava pyöräkuormaaja WA800-8 (115,5 t/638 kW). Stage V -taso saavutetaan ilman AdBlueta. Pakokaasut edustuskuntoon piiskaa kaksi partikkelisuodatinta, pakokaasujen takaisinkierrätysjärjestelmä sekä uusi moottorin ohjausyksikkö. Suurin valmistajan suosittelema kauhakoko on 11,5 kuutiometriä.

PC228USLC (123 kW) on melko tuore tulokas lyhytperäisten Komatsu-kaivukoneiden perheeseen. Sen työpaino on 24,4–28 tonnia ja suositeltu kauhan tilavuus 1,49 kuutiometriä. Komatsun mukaan edelliseen kymppisarjan koneeseen verrattuna polttoaineen kulutus on pudonnut noin kuusi prosenttia. Nyt Komatsun omaa valmistetta olevan dieselmoottorin (123 kW) päästöluokka on tietenkin Stage V. Baumassa esillä tulee olemaan taittopuomillinen kone puskulevyllä varustettuna.

Midi-sarjalaisista kaivukoneista esillä on malli PC88MR-11 (8,5–8,75 t/50,7 kW). Stage V -taso saavutetaan partikkelisuodattimen avulla ilman AdBlueta. Myös tässä mallissa polttoaineen kulutuslukemaa on Komatsun mukaan saatu kuutisen prosenttia alemmas verrattuna edelliseen PC88MR-10-malliin.

Tuore lisäys Komatsun 11-sarjan perheeseen on myös tela-alustainen PC170LC-11 (18–20 t/90 kW).

Pyöräalustainen PW98MR-10 on päivittynyt sekin 11-perheeseen (50,7 kW). Se painaa varusteista riippuen 10–10,8 tonnia.

Purkualalle esitellään K100-puominvaihtojärjestelmää asennettuna koneeseen PC490HRD-11. Komatsun mukaan järjestelmä sallii puomin vaihdon muutamassa minuutissa ilman, että kuljettaja poistuu ohjaamosta. Raskaita hydrauliikkaletkuja ei siis enää tarvitse kytkeä käsin, vaan ne kytkeytyvät automaattisesti. Erilaisia puomivariaatioita on kaikkiaan kuusi ja maksimissaan päästään 32 metrin purkukorkeuteen, jolloin sallitaan 2 500 kilogramman painoinen työlaite. 28 metrin puomivariaatiolla työlaitteen paino saa olla 3 350 kilogrammaa. Työpaino koneelle on konfiguraatiosta riippuen 62,1–75,8 tonnia. Kuljettaja hallitsee vaihto-operaatiota erillisestä näytöstä, jonka Komatsu on kastanut nimellä HMI (Human/Machine Interface).

Komatsu on Baumassa hallissa C6 ja ulko-osasto on saman hallin vieressä (FM.HOF 60C.1).


Komatsu-maahantuoja Suomessa on Suomen Rakennuskone Oy.

Lue seuraavaksi