Uutiset

Työkoneet

Bauma 2022 – Epirocilta räätälöityjä työkaluja

Epirocin pyrkimyksenä on palvella uusien teknologioiden avulla asiakkaitaan niin, että heidän toiminta on kilpailukykyistä. Baumassa Epiroc esittelee työvälineitä, automaatiota sekä digitalisaatiota niin maa- ja tunnelirakentamiseen, purkutöihin kuin jätteenkäsittelyyn.

Epiroc esitteli jo keväällä uuden V-jyrsinmalliston. Nyt se nähdään Baumassa. V-jyrsin on v:n muotoinen rumpujyrsin, joka tarjoaa valmistajan mukaan nyt kokonaan uuden tavan työstää kiveä ja betonia. Laite soveltuu pintojen profilointiin, kaivannon tekoon, jäätyneen maan jyrsintään ja purkutöihin. Terien asennon myötä jälki on tasaista. Valmistajan mukaan V-jyrsin rasittaa peruskonetta vähemmän, on polttoainetaloudellisempi sekä nopeuttaa työntekoa. Myös kunnossapidon osalta V-jyrsimen sanotaan olevan esimerkiksi ketjujyrsintä huomattavasti edullisempi. Myös hankintahinta on alempi kuin ketjujyrsimellä. V-jyrsimen alhainen paino mahdollistaa pienempien peruskoneiden käytön. V-jyrsinmallistossa on laitteita 15–28 tonnin peruskoneisiin.    

Messuilla voi tutustua myös Epirocin uuteen tapaan tarjota räätälöintiä hydraulisten iskuvasaroiden teriin. Epirocilta saa nyt vasaran teriä Tool On Demand -periaatteella eli erikoismitoin tai -materiaalista valmistettuja teriä. Esimerkiksi kuumissa olosuhteissa työskentely vaatii lämpöä kestävät vanadiumteräksiset työkalut. Joissain paikoissa tarvitaan pidempiä teriä tai erikoismuotoista terää. Epirocin Tool On Demand -palvelu tarjoaa nyt joustavan mahdollisuuden työlaitteiden räätälöintiin. Messuosastolla osastolla asiasta kerrotaan lisää.

Powerbit X
Bio Chisel Paste

Epirocilla riittää paljon muutakin nähtävää. Esiteltävänä on muun muassa Epirocin uusi bioporauspasta, joka on hyväksytty Euroopan Unionin taholta käytettäväksi ympäristön kannalta riskaabeleissa paikoissa. Paikalla on myös uusi SmartROC T35 -poravaunu, HRD 100 -poralaitteita sekä Powerbit X -porakruunuja. Osastolla voi tutustua lisäksi Epirocin tunnelirakentamisen työkaluun, Mobilaris Tunneling Intelligence -ohjelmistoon. Se tarjoaa välineet työn suunnitteluun, aikataulutukseen, tuottavuuden seurantaan ja raportointiin.              

Epirocin osastonumero on FS.1208/1, joka sijaitsee itäisellä ulko-osastolla.


Epiroc-tuotteita tuo maahan Epiroc Finland Oy Ab.

Lue seuraavaksi