Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Yanmar taittopuomilla

Yanmarin (Yanmar Construction Equipment Europe) Stage V-vaiheen kaivukoneuutuuksia ovat reilun kahdeksan tonnin kokoluokan lyhytperäiset mallit ViO82 ja ViO80-2PB (kuva yllä). Ensimainittu on varustettu perinteisellä mono- ja jälkimmäinen taittopuomilla. Uusien mallien myötä Yanmar-kaivukoneperhe tarjoaa nyt seitsemän erilaista konetta painovälille 5-10 tonnia.

Molemmissa malleissa on 44 kilowatin tehoinen Yanmar 4TNV98C-WBV1 -dieselmoottori. Pakokaasujen takaisinkierrätys ja partikkelisuodatin ovat ainakin käytössä puhtaamman maailman puolesta taisteltaessa. Hydrauliikan esivalinnassa on ECO-alue, jonka valmistaja sanoo säästävän merkittävästi polttoainetta. Myös automaattinen tyhjäkäynnille pudotus edesauttaa samaa asiaa.

Yanmar ViO82.

Valmistajan mukaan hydraulijärjestelmää on edelleen kehitetty antamaan parempi kaivutuntuma. Ohjaamossa on jalkatilaa lisätty.

Kolmas kaivukoneuutuus ViO23-6 sijoittuu ohjaamollisena versiona 2,3 tonnin kokoluokkaan. Kyseessä on erittäin ahtaissa tiloissa operoimaan pystyvä malli, jonka hydraulisesti levitettävissä oleva alavaunu antaa valmistajan mukaan kokoluokkansa parhaan kaivuvakauden ja kaivuvoimat.

Alavaunun leveys telasta telaan säätyy välille 1 380-1 550 millimetriä ja ylävaunu mahtuu kääntymään telalinjan sisäpuolella. Voimanlähteenä on kolmesylinterinen Yanmar 3TNV76-PBV1 (14,6 kW). Myös tässä uutukaisesa on ECO-toiminto ja automaattinen tyhjäkäynnille pudotus.

Hydraulijärjestelmässä on neljä pumppua; kaksi säätyvätilavuuksista- ja kaksi mäntäpumppua. Yanmar lupaa, että kaikki kaivuliikkeet ovat sujuvasti kätettävissä ajonkin aikana. Kaikki puomin sylinterit on nyt suojattu teräslevyin.

Lue seuraavaksi