Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Wacker Neusonin sähköinen maailma

Wacker Neuson -koneet esittäytyvät Bauma-messujen pohjoisalueen suurimmalla ulko-osastolla numerossa FN.915. Esittelykentällä on konenäytöksiä pitkin päivää koko messujen ajan. 

Wacker Neusonin osaston keskeisenä elementtinä on ”zero emission boulevard” eli nollapäästöjen bulevardi. Sen varrelle on kerätty merkin akkukäyttöisiä iskuvasaroita ja tärylätkiä sekä kuormaajia, dumppereita ja minikaivukoneita, kaikki tietenkin sähkökäyttöisenä. Viimeisimmät lisäykset akkukäyttöisten laitteiden valikoimaan ovat AS60e-iskuvasara ja AP2560e-tärylätkä. Molemmissa laitteissa on samanlainen Wacker Neusonin akkupaketti. Tätä vaihdettavaa akkua voi nyt käyttää jo kuudessa eri laitteessa.
Muita bulevardin varrella nähtäviä uusia tuotteita ovat Wacker Neusonin EZ17e-lyhytperäinen minikaivukone sekä DW15e-dumpperi. Molemmat saavat käyttövoimansa tietenkin päästöttömästi akusta.
”Päästöt ovat kohonneet viime aikoina otsikoiden huipulle. Varsinkin taajama-alueilla käytettävien työkoneiden päästöttömyyteen kiinnitetään nykyisin paljon huomiota. Meidän nollapäästöisillä ratkaisuillamme asiakkaamme ovat turvallisella tiellä. Pyrimme uuden aikakauden tuotteissamme siihen, että yhden päivän keskimääräiset työt pystyy viemään läpi yhdellä latauksella. Huomionarvoista on myös se, että sähkökoneen tulee maksaa itsensä takaisin maksimissaan kolmessa vuodessa”, sanoo Alexander Greschner Wacker Neuson Groupista.

EZ17e

Innovaatioita
Wacker Neuson Group tulee julkaisemaan Baumassa useita digitalisaatioon liittyviä sovelluksia. Osastolla on ajosimulaattori, jolla messuvieraat voivat koeajaa vielä kehityksen alla olevia koneita. VR-sovelluksia (virtual reality) tullaan jatkossa käyttämään koulutuksissa sekä koneiden suunnittelussa. 3D-tulostimen kanssa esitellään varaosien nopeaa valmistusta.
”Otamme tässä digitalisaation kehitystyössä myös vahvasti huomioon asiakkaat ja heidän tarpeensa. Emme käytä tätä uutta teknologiaa vain näyttääksemme modernilta, vaan haluamme tarjota käyttäjille todellista hyötyä uusista ratkaisuista sekä helpottaa heidän jokapäiväistä arkea”, toteaa Wacker Neuson Groupin toimitusjohtaja Martin Lehner.

DW15e

Kaksineuvoinen dumpperi
Yhtenä Wacker Neusonin teemana Baumassa on työmaan turvallisuus. Yhtä askelta kohti turvallisempia työoloja edustavat valmistajan 6–10 tonnin dual view -sarjan dumpperit, joissa kuljettajan istuin ja hallintalaitteet pyörähtävät nopeasti ympäri puoliympyrän verran. Näin kuljettajan rintamasuunta on aina päin työkohdetta tai ajosuuntaa. Näitä koneita on myös Baumassa esillä.

DW60 dual view

Alexander Greschner toivottaa messuvieraat tervetulleeksi osastolle ja sanoo, että kaikkia uutuuksia ei ole vielä paljastettu näin etukäteen. Konepörssi käy ainakin ottamassa selvää mitä kaikkea muuta uutta siellä on tarjolla.

 

 

Lue seuraavaksi