Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Volvot sähköistyvät

Volvo Group esiintyi Baumassa teemalla ”Huomista rakentamassa”. Volvo (CE, Trucks ja Penta) esitteli messuilla uutuuksien ohella myös hyviä uutisia. Kaikille konsernin urakointi- ja kuljetusalan toiminnoille vuosi 2018 oli vahvan kasvun aikaa, myös moottoreita valmistavalle Volvo Pentalle. Itse asiassa viime vuosi oli Volvo Pentalle kaikkien aikojen paras niin liikevaihdollisesti kuin tuloksellisesti. Volvo Trucksin (kuorma-autot) liikevaihto kasvoi sekin viime vuonna 14 prosenttia, joka johtuu pääosin Amerikan vahvasta kysynnän kasvusta.

Tapahtuman koneet olivat esillä kestävän kehityksen nimissä. Volvon mukaan merkin koneissa on jo 27 mallissa käytössä Stage V -normit täyttävät moottori. Uutta teknologiaa edusti esillä ollut EC300E Hybrid -kaivukone, jonka hydrauliikka hyödyntää puomin laskuliikkeitä paineakun avulla.

Osastolla nähtiin myös puoliautonominen (semi-autonomous) EC220E-kaivukone. Siinä puomin ja kauhan liikkeitä ohjaa Volvo Active Control -järjestelmä osittain lähes itsenäisesti.
Uutuuspaljastuksena nähtiin sisäosastolla lakanoiden alta ilmestyneet sähkökoneet, ECR25 Electric -minikaivukone ja L25 Electric -pyöräkuormaaja. Ne tulevat viitoittamaan Volvon tietä nollapäästöisten, alhaisen melutason sekä alentuneiden polttoainekustannusten ja ylläpitokulujen konemaailmaan. Volvon sähkökoneiden valmistus käynnistyy ensi vuonna. Niiden suorituskyvyistä ei kerrottu vielä mitään.

 

Sähkökäyttö tekee vahvasti tuloaan työkoneisiin. Tässä lakanan alta juhlallisin menoin paljastettu L25 Electric -pyöräkuormaaja saamassa käyttövirtaa latauskaapelin kautta.

 

Volvon sähkökoneet tulevat tuotantoon ensi vuonna. Tässä 2,5 tonnin ECR25 Electric -minikaivukone niin ikään latauksessa. Latausliitin on sama, jota käytetään sähkö- ja plug-in-hybridiautoissa.

Volvon ulko-osastolla nähtiin myös merkin lippulaiva, lähes sadan tonnin hyötykuorman kantava R100E-kiviauto. Messujen ajan se olikin suosittu kiipeilyteline kaikenikäisille.

 

LUE MYÖS: Volvo R100E -kiviauto – laatuaan ensimmäinen

 

 

Lue seuraavaksi