Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Volvon minit sähköllä

Volvo CE on ollut viime vuosina todella aktiivinen sähköllä toimivien koneiden kehittäjänä. Termi, jota Volvo näiden asioiden tiimoilta käyttää on electromobility. Nyt tulleen tiedotteen mukaan vuoden 2020 puolivälissä kokonainen perhe sähköllä ja akuilla toimivia maarakennuskoneita lanseerataan. Samalla minikaivukoneiden EC15-EC27 ja pyöräkuormaajien L20-L28 dieselversioiden tuotekehitys loppuu. Volvon strategia on siis tulevaisuudessa liikuttaa pieniä koneita sähköllä, kun isoissa maarakennuskoneissa dieselmoottori säilyy edelleen ykkösvoimanlähteenä. Toki sähkön käyttöä niissäkin kehitetään koko ajan.

Viimeisten vuosien aikana sähkön ja akkujen käyttöön pohjautuva tuotekehitys on ottanut aimo harppauksia. Syksyllä Konepörssikin raportoi Skanskan ja Volvon yhteisestä louhoskokeilusta. Lue artikkeli: Päästöt kuriin, kustannukset alas.

Ensimmäiset edellä mainitut minikoneet lanseerataan Baumassa huhtikuussa.

”Volvo CE jatkaa omistautumistaan ”Building tomorrow (rakennamme huomista)” -ohjelmaamme. Kehittämämme teknologia on nyt tullut siihen pisteeseen, että sen luotettavuus sallii akkukäyttöisen minikonelinjan tuomisen kaupalliseen käyttöön”, kertoo Volvon pääjohtaja Melker Jernberg.

Lue seuraavaksi