Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Useitakin uutuuksia Kivisammolle

Baumassa nähtiin uutuuksia moneltakin Kivisammon edustamalta merkiltä. Terexin alaisuuteen kuuluva Ecotec esitteli uuden rumpuseulan, TTS 620T:n. Siinä rummun pituus on 5,5 metriä ja halkaisija kaksi. Seulaan saa Caterpillarin moottorin joko 82-kilowattisena (Stage IV) tai 97-kilowattisena (Stage III). Moottori on sijoitettu saranoituun ja uloskääntyvään ”kehtoon”. Se helpottaa moottorin huoltoa oleellisesti helpon luokse pääsyn johdosta. Samoin seulakotelon molemmilla sivuilla on suuret luukut kunnossapidon ja puhdistuksen helpottamiseksi. Laitteen siirtopaino on 19 tonnia.

Kivisammon Sakari Rantanen sanoi Terexin osastolla käyneen paljon suomalaisia asiakkaita. Vasemmalla uusi Evoquipin iskupalkkimurskain.

Ecotec TTS 620T -rumpuseulan moottori kääntyy ulos rungon sisältä huoltotoimenpiteiden helpottamiseksi. 

Toinen uutuus Kivisammon valikoimaan oli tela-alustainen, niin ikään Terexin brändin alle kuuluva Evoquip Cobra 290R -iskupalkkimurskain. Kapasiteettia on tarjolla parhaimmillaan 290 tonnia tunnissa. Kidan mitat ovat 1 030×790 millimetriä ja syöttökaukalon koko on 3,3 kuutiometriä. Moottorina on Volvon 235-kilowattinen ja Stage V -normit täyttävä D8-diesel. Jälkipään yksitasoinen seula on helposti irrotettavissa. Sen mitat ovat 2,74×1,5 metriä. Laitteen käytön kerrotaan olevan erittäin helppoa, käynnistykseen tarvitaan vain kahden napin painallus. Operaatio onnistuu maan tasalla seisten.
Kolmas uutuus oli kolmiakselinen Terex Finlay 883+ -suurtehoseula. Sen kapasiteetti on jopa 500 tonnia tunnissa ja se soveltuu käytettäväksi esimurskaimen perässä tai itsenäisenä tela-alustaisena yksikkönä. Käyttökohteita ovat louhokset, kaivokset, rakennusjäte, ruokamulta, kierrätys, hiekka, sora ja hiili. Moottorina on Caterpillarin C4.4, josta tehoa irtoaa 82 kilowattia (Stage IV). Tarjolla on myös samasta moottorista hieman tehokkaampia versioita, jolloin päästöluokat ovat miedompia sekä versio, jota voi käyttää ulkoisella sähkösyötöllä tai polttomoottorilla (dual power). Seulapöydän kulmaa voi säätää hydraulisesti 13–19 asteen kulman välillä. Myös kaikkien kuljettimien kulmaa voidaan säätää hydraulisesti. Terex Finlay 883+:n omapaino on 31 tonnia perusvarustein.

Baumassa paikan päällä ollut Kivisammon Sakari Rantanen sanoi osastolla vierailleen paljon suomalaisia asiakkaita jo viikon puolessa välissä.

Ecotec TTS 620T -rumpuseula.

Evoquip Cobra 290R -iskupalkkimurskain.

Terex Finlay 883+ -suurtehoseula.

 

 

 

 

Lue seuraavaksi