Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Strenx® 1100 Plus -rakenneteräs

Työkoneiden ja -laitteiden omistajiin kohdistuu jatkuvaa painetta tehdä enemmän vähemmällä. SSAB onkin kehittänyt uuden tuotteen 1100 MPa:n Strenx®-rakenneteräsvalikoimaan. Strenx® 1100 Plus on uusi kuumavalssattu erikoisluja nauhalevytuote, jolla on valmistajansa mukaan ainutlaatuiset hitsausominaisuudet sekä erinomainen hitsattavuus ja taivutettavuus. Entistä lujempien hitsaussaumojen ansiosta tästä teräksestä voidaan valmistaa tavallista kevyempiä, kestävämpiä, tehokkaampia ja ympäristöystävällisempiä laitteita esimerkiksi nosto- ja kuljetusteollisuudelle.

Kuten tuotteen nimessä oleva Plus-sana osoittaa, Strenx® 1100 Plus tarjoaa asiakkaille tavallista enemmän. Perinteisesti hitsaussaumat ovat voineet olla laadukkaimpienkin rakenneterästen heikoin lenkki. Strenx® 1100 Plus -teräksessä moisia heikkouksia ei ole käytännössä lainkaan, sillä hitsatun alueen lujuus-, venymä- ja iskusitkeysominaisuudet vastaavat perusaineen taattuja vähimmäisarvoja. Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden ja sitkeyden optimaalinen yhdistelmä on erinomainen etu suunnitteluprosessissa: suunnittelu voi laajemminperustua samaan staattiseen lujuuteen suunnittelusäännöstöstä riippuen.

Strenx 1100® Plus sopii erinomaisesti nostolaitteisiin, kuten nostureihin, sekä kevyempiin kuljetusratkaisuihin ja edistyneisiin rakenteisiin, jotka edellyttävät hitsaussaumojen yhtäläistä lujuutta. Hitsaussaumat ovat lujemmat kuin pohjamateriaali. Tätä voidaan hyödyntää nostureissa, jotka ulottuvat korkeammalle, perävaunuissa, jotka jaksavat kantaa suurempaa kuormaa, ja rekoissa, jotka kulkevat vähemmällä polttoaineella ja tuottavat vähemmän hiilidioksidia. Tuotetta on saatavana paksuusalueella 4,0–8,0 millimetriä 1 600 millimetrin leveyteen ja 13 000 millimetrin pituuteen asti.

Valmistajan luettelemat lisäedut konepajakäytössä: 

  • Erityisen puhdas teräs ja tarkasti valvottu tuotantoprosessi johtavat tasaisen korkeaan laatuun ja ennustettaviin tuloksiin
  • Taatut tasomaisuus-, paksuus- ja taivutettavuusominaisuudet
  • Tiukat, taatut toleranssit
  • Hitsaus voidaan tehdä huoneenlämmössä (perustuu standardin ISO 17642-2:2005 mukaisiin CTS-testeihin)
  • Hitsatun ja lämpökäsitellyn alueen lujuuden ja sitkeyden optimaalinen yhdistelmä

Strenx® 1100 Plus Bauma 2019 -messuilla Münchenissä 

Strenx 1100® Plus esitellään virallisesti huhtikuussa Münchenissä Bauma 2019 –messuilla.

”Olemme innoissamme Strenx 1100 Plus -teräksen lanseerauksesta Bauma-messuilla”, kertoo SSAB:n Strenx®-tuotepäällikkö Magnus Carlsson.

”Uskomme, ettei tälle tuotteelle löydy vertaista tämän päivän markkinoilta. Kun käyttökohde edellyttää suorituskykyä, hitsaussaumojen yhtäläinen lujuus voi olla suuri etu. Pyrimme jatkossakin palvelemaan edistyneen suunnittelun ja teknologian osalta nopeasti kehittyviä markkinoita sekä hyödyntämään SSAB:n terästeknologian innovaatioita ratkaistaksemme haasteita nosto- ja kuljetussektoreilla.”

Messuvieraat voivat osastolla tutustua tuotenäytteisiin, keskustella testien ja analyysien tuloksista, saada teräksen vaihtamisohjeita, nähdä erikoislujan teräksen tuotantoteknologisten innovaatioiden etuja ja paljon muuta.

Tekninen erittely.

Lue seuraavaksi