Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Keestrackilta runsas uutuustarjonta

Murskaimia ja seuloja valmistava Keestrack vyöryttää Baumassa esille paljon uutuuksia. Niin leuka-, iskupalkki- ja kartiomurskaimista nähdään kaikkien mallistojen uudet lippulaivat, jotka ovat ajan henkeen plug-in-hybridilaitteita. 60–70 tonnin painoluokkaan asettuvat koneet soveltuvat niin louhoksille kuin kierrätykseen. Tela-alustaisina niiden käsittely työkohteissa on helppoa. Ulkomittojensa ja painonsa puolesta koneet ovat siirrettävissä työmailta toiselle.

B7e:n ensiesittely
Kansainvälisesti ensimmäistä kertaa nähtävä Keestrack B7e -leukamurskain korvaa 700 tonnin tuntituotollaan aikaisemman, hieman pienemmän B6-mallin. Ytimenä on CJ 412 -murskain, jonka kitakoko on 1200×830 millimetriä. Syötettävän aineksen maksimi jaekoko voi olla 700 millimetriä. Murskainta pyörittää 132 kilowatin sähkömoottori ja toinen, 55 kilowatin sähkömoottori käyttää hydrauliikkaa, jolla ajetaan teloja, nostosylintereitä, täryttimiä ja kuljettimia. Polttomoottorina on Volvon 285-kilowattinen diesel (Stage IV) tai vaihtoehtoisena Stage IIIa -päästömääräykset täyttävä 273-kilowattinen, sekin myös Volvolta. Moottorin perässä on 330 kilovolttiampeerin (kVA) generaattori. Moottoriyksikkö on saatavana irrotettavana moduulina, jolloin sen voi sijoittaa etäämmälle itse murskaimesta, pölyttömään ja tärinättömään paikkaan. Valmistajan mukaan alhaisella kierrosluvulla toimivan polttomoottorin kulutus täydellä kuormituksella on oleellisesti aikaisempia malleja alhaisempi. B7e painaa 69 tonnia kaikkine varusteineen. Irrottamalla kuuden kuutiometrin syöttölaite, päästään alle 60 tonnin kuljetuspainoon.
Myös pienempi B3e on esillä kentällä. Se asettuu 30 tonnin painoluokkaan.

Keestrack B7e

Keestrack H6e

H6e-kartiomurskain
Jälkimurskaukseen Keestrack esittelee nyt uuden H6e-hybridikartiomurskaimen. Syötettävä jaekoko voi olla 215 millimetriä. Tuotoksen jaekoko on säädettävissä 6–44 millimetriin. Murskaimen kartio-osa perustuu Sandvikin teknologiaan. Tuottoa luvataan jopa 400 tonnia tunnissa. Murskainta pyörittää 220 kilowatin sähkömoottori ja muita toimintoja varten on kaksi 30 kilowatin sähkömoottoria. Polttomoottorikäyttöinen voimayksikkö on irrotettavissa itse murskaimen rungosta. Dieselmoottorista irtoaa tehoa 345 kilowattia, jolla pyöritetään 500 kilovolttiampeerin generaattoria. H6e:n kokonaispaino kaikilla varusteilla on 62 tonnia. Irrottamalla seulan, putoaa paino 51,5 tonniin.

Iskupalkkimurskaimia
Keestrack esittelee Baumassa parikin uutta iskupalkkimurskainta. 62 tonnin malli, R6e on nyt esillä täyshybridisenä versiona. Moottoritehoa 439 kilowattia ja generaattori on 550-kilovolttiampeerinen. Kitakoko on 970×1 300 millimetriä ja murskainta pyörittää 250-kilowattinen sähkömoottori.
Puolet pienempään painoluokkaan on tarjolla R3e-iskupalkkimurskain, niin ikään täyshybridisenä. Tuntituottoa sille luvataan 250–300 tonnia tunnissa.

Keestrack R3e

Paljon muutakin uutta
Uuden murskainteknologian ohella Keestrack esittelee messuilla myös muita murskausaseman laitteita, jotka ovat yhdistettävissä itse murskaimen voimayksikköön. Tavoitteena tällä on polttoainesäästö, jota valmistaja lupaakin näin saavutettavan. Erilaisia kuljettimia ja seuloja voidaan ketjuttaa yhden voimayksikön taakse.
Maailman ensiesittelynsä messuilla saa myös futuristinen Keestrack S5e ”Solar” -kuljetinyksikkö. Siinä aurinkokenno tallentaa auringon voimaa laitteen rungossa olevaan 23 kilowattitunnin akkuun. Talteen otetulla sähköenergialla voidaan sitten pyörittää kuljetinta ja käyttää kuljettimen hydraulisia toimintoja (nostot/laskut). Sadekeleillä laitetta voi käyttää ulkoisella virtalähteellä (verkkovirralla tai viereiseltä hybridimurskaimelta saadulla virralla).

Keestrack S5e ”Solar”

    

Keestrack esittäytyy messuilla pohjoisosan ulkoalueella, osastolla numero FN1017/1. Esillä on valmistajan kaikkia tuoteryhmiä.

 

 

Lue seuraavaksi