Uutiset

Työkoneet

Bauma 2019: Cummins akkubisnekseen

Baumassa tullaan näkemään Cumminsilta aivan uusi aluevaltaus. Hyundai 35Z-9A -minikaivukone (3,5 t) on nimittäin varustettu Cumminsin kehittämillä litiumioniakuilla.

”Meillä on 100 vuotta pitkä historia erilaisten koneiden ja laitteiden voimanlähteiden kehittäjänä. Hyundain kanssa tehtävä yhteistyö uusien energialähteiden kanssa on osoitus siitä, että haluamme suunnitella ja testata vaihtoehtoisia energiamuotoja myös rakennuskoneissa”, toteaa johtaja Julie Fuber Cumminsilta.

Akkumoduuleita koneessa on kahdeksan, joista jokaisen teho on 4,4 kilowattia. Tämä tarkoittaa 35 kilowatin kokonaistehoa. Koneelle luvataan yhden työvuoron mittainen sykli yhdellä latauksella. Latausaika on noin kolme tuntia.

Cummins oli yksi jo edellisessä Baumassa Stage V -vaiheen moottoreita esitelleistä valmistajista. Niitä on jo asennettu erilaisiin koneisiin satoja. Bauman uutuus on QSK60, joka on saatavilla teholuokkaan 1 398-2 125 kilowattia. Sen käyttökohteet ovat kaivoskoneissa, kuten isoissa kaivukoneissa ja kiviautoissa.

Cummins QSK60.

Lue seuraavaksi