Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Vähäpäästöistä kurotusta

Magni esitteli RTH-mallistoon uuden jäsenen. 39 metriin yltävä RTH 5.39 S on rakennettu 5.35 S:n runkoon ja siinä on Mercedeksen OM 934 LA Stage IV -moottori.

Tehoa on tarjolla 170 kilowattia. RTH 5.39 S on saatavana myös pienempi tehoisella Mercedeksen Stage 3A -moottorilla. Tällöin tehoa on 145 kilowattia.

Kuva: Konekeskon Esa Väänänen vierellään Magnin uusi malli RTH 5.39 S. Nostoulottuvuus on 39 metriä.  

Stage IV -mallissa on 40 litran AdBlue-säiliö. Molemmissa on 280 litran polttoainesäiliö. Uuden mallin nostokyky ”vierestä” on viisi tonnia ja maksimi vaakaulottuvuus on 26 metriä.

Saksityyppiset tukijalat huolehtivat pystyssä pysymisestä.

Ohjaamo on kauttaaltaan tiivis ja ylipaineistus sekä tehokas raitisilmasuodatus pitää sisäilman puhtaana. Lämmitys- ja ilmastointilaite ovat vakiona.

 

Koneen asetusten ja joidenkin toimintojen hallinta tapahtuu nelivärisen kosketusnäytön avulla. Selkeät graafiset näytöt helpottavat koneen käsittelyä.

Uutuusmallia kuten myös muitakin Magni-kurottajia voi hallita langattomalla kauko-ohjaimella. Siinä lähes kaikkia toimintoja, niin ajoa kuin nostoa, voidaan hallita etänä.

”Yksi tällaisella lisävarusteella varustettu kone on jo myyty Suomeen”, sanoo Konekeskon Esa Väänänen.

Kuva: Magneissa on kosketusnäyttö toimintojen ja asetusten hallintaan. Niin myös uudessa RTH 5.39 S -mallissa.

Hydrostaattinen voimansiirto liikuttaa uutuutta parhaimmillaan 40 kilometriä tunnissa ja eteneminen hankalassakin maastossa onnistuu reilun maavaran johdosta.

Etu- ja taka-akselit ovat molemmat kallistuvia ja nelipyöräohjaus tekee laitteesta ketterän ahtaissa paikoissa.

Kuva: Magnin Smart-sarjan koneissa on käytössä valmistajan patentoimat tukijalat.  

Lue seuraavaksi