Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Uusia ominaisuuksia puominostimeen

Dinolift Oy esitteli Baumassa uuden monikäyttöisen puominostimen. Itsekulkevaan malliin Dino 220XSE:hen on saatavana uusia varusteita, jotka lisäävät nostimen käytettävyyttä. 22 metriin nostavan laitteen nostokori on erityisen iso. Sen mitat ovat 1,3 x 2,4 metriä.

Korikapasiteetti on 350 kiloa, joten kyytiin saa useampia henkilöitä tai enemmän tavaraa.  Mukaan mahtuu samanaikaisesti esimerkiksi kaksi henkilöä ja euro-lava tai vaihtoehtoisesti kolme henkilöä.

Kuva: Dino 220XSE on innovatiivinen puominostin, mihin saa lisävarusteilla runsaasti uusia ominaisuuksia.

Nostokorikäytön lisäksi 220XSE:llä on mahdollista nostaa tavaraa trukkipiikeillä ikään kuin trukin tai kurottajan tapaan. Trukkipiikit ovat niin sanotut kiinteästi asennetut ja nostokori asennetaankin niihin. Trukkipiikeillä voidaan nostaa 500 kilon taakkaa.

Monikäyttöisyyttä tarjoaa vielä trukkipiikkeihin asennettava nostokoukku, jolloin puominostimella onnistuu monen moisten tavaroiden ja materiaalin nostot ja siirrot. Piikeissä on kiinteä 180 asteen kääntö eli korikin kääntyy aina saman. Dino 220XSE on varustettu puristumisenestotoiminnolla (SafeGuard). Se pysäyttää koneen liikkeet, jos käyttäjä jää puristuksiin nostokorin ja katon väliin. SafeGuard-toiminto on jälkiasennettavissa myös muihin Dino-malleihin.

Baumassa oli esillä lisävarusteena 220XSE:hen saatavat hydraulikäyttöiset tukijalat, joiden avulla nostinta voidaan käyttää hyvinkin kaltevissa olosuhteissa.

Tukijalkojen avulla laite saadaan tasattua 7 asteen kaltevuudesta.

Dino 220XSE -puominostinta voidaan käyttää vielä 5 asteen kaltevuudessa jolloin alustan maksimikaltevuus saa olla jopa 12 astetta, jolloin nostoja voidaan vielä suorittaa.

Tukijalkoja voidaan ohjata joko nostokorista ”ylhäältä” tai maan tasalta koneen sivulla olevasta käyttöpaneelista.

Lisävarusteena on saatavana myös langaton kauko-ohjain. Tällöin materiaalinkäsittelyssä näkyvyys kohteeseen on parempi, koska käyttäjä voi hakeutua vapaasti sopivaan kohtaan.

Tämä lisää myös turvallisuutta nostoissa, koska käyttäjä voi operoida laitetta riittävän etäältä tai paikasta mistä on hyvä näkyvyys kohteeseen. Kauko-ohjain toimii radiotaajuuksilla.

Lisävarustelistalta löytyy vielä myös SkyRack, joka on nostokoriin asennettava teline. Se mahdollistaa erilaisten rakennustarvikkeiden kuten levyjen, lasien tai putkien noston korin mukana.

Teline asennetaan siten, että nostettavat tarvikkeet ovat korin ulkopuolella eli ne eivät vie korin sisältä tilaa.

Kuva: Dinoliftin myynti-, markkinointi- ja viestintäjohtaja Karin Nars esittelee tässä Dino 220XSE:n uutta SkyRack-nostotelinettä. Se mahdollistaa monenlaisten rakennustarvikkeiden noston korin mukana.

Dino 220XSE:ssä on 36,3 kilowattinen Deutzin diesel-moottori. Nostimen omapaino on 11900 kiloa ja siirtonopeus 6 kilometriä tunnissa. Ryöminnässä nostin etenee yhden kilometrin tunnissa.

Laitteessa on jatkuva neliveto ja maavaraa on 430 millimetriä, joten Dino 220XSE kulkee hankalassakin maastossa.

Lue seuraavaksi