Uutiset

Työkoneet

Bauma 2016: Pfreundt-vaaka kurottajiinkin

Pfreundt GmbH esittelee Baumassa uuden teleskooppikurottajiin soveltuvan punnitusjärjestelmän, jonka avulla on tarkoitus avata uusia markkina-alueita. Näitä ovat muun muassa rakennusteollisuus, kierrätys, jätteenkäsittely, uusiutuvan energian käsittely sekä maatalous. Kuten tuttu pyöräkuormaajavaakakin, uusi teleskooppikuormainvaaka muuntaa koneen liikkuvaksi vaa’aksi. Kurottajan piikeissä tai kauhassa oleva taakka on nyt mahdollisuus punnita kuormauksen yhteydessä.

Järjestelmä perustuu uuteen WK-60 –vaakamalliin, jossa on selkeä ja suurikokoinen kosketusnäyttö sekä runsaasti liitäntämahdollisuuksia lisälaitteille. Vaa’assa on myös sisäänrakennettu modeemi internet- yhteyttä varten.

Mittaustekniikka perustuu dynaamiseen paineenmittaukseen, joka on tuttu suosittujen pyöräkuormaajavaakojen sovelluskohtaisista komponenteista ja mittaustuloksista. Teleskooppikuormaimen lisäksi järjestelmää voidaan käyttää myös muissa koneissa, kuten kääntyvällä aisalla varustetuissa pyöräkuormaajissa. Edelleen uutuus soveltuu myös kuormaajiin, joissa on apusylinterit nostolle. Myös traktorien etukuormaimiin se voidaan asentaa.

Nykyisen, pyöräkuormaajissa käytetyn dynaamisen mittausmenetelmän avulla on mahdollista punnita nostoliikkeen aikana sekä myös koneen liikkuessa. Uuden menetelmän avulla niin sanottu mittausalue laajenee. Tämä tarkoittaa sitä, että punnitus tapahtuu lyhyen aisojen noston jälkeen missä kohdassa tahansa, myös koko nostoalueella.

Punnitus onnistuu tarkasti myös kaikilla nopeuksilla nostettaessa tai jopa vaihtelevalla nopeudella.  Punnitustulos on aina tarkka, huolimatta koneen huojunnasta tai epätasaisesta/kaltevasta maastosta. Uusi menetelmä tuo valmistajan mukaan mukanaan myös muita hyödyllisiä toimintatapoja. Kauha voidaan täyttää mistä korkeudesta tahansa ja viimeisen kauhan vähennyspunnitus onnistuu helposti. Kuormauksen jälkeen kuljettaja voi yksinkertaisesti jatkaa nostoliikettä, eikä hänen tarvitse laskea aisoja tietyn kohdan alapuolelle.  Suomessa Pfreundt-tuotteita edustaa Oy Fodio Ab.

Lue seuraavaksi