Uutiset

Työkoneet

Barona ja Ramirent kouluttavat 40 uutta telineasentajaa

Barona ja Ramirent yhdessä kouluttavat ja rekrytoivat 40 uutta telineasentajaa Pohjois-Suomen, Oulun, Kainuun ja Raahen alueelle. Rekrytoiva koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden hankkia uuden uran telineasennuksissa ilman aikaisempaa alan kokemusta. Barona Rakennuksen operatiivinen johtaja Rami Collinin mukaan koulutuksen tavoitteena on vastata jatkuvaan osaajapulaan telineasentajista Pohjois-Suomessa.

”Meillä on valtava halu löytää hyvän asenteen omaavia tekijöitä, jotka haluavat löytää uran alalta, josta töitä riittää. Koulutuksen tavoitteena on, että saadaan koulutettua koulutukseen osallistuville riittävä osaaminen ja tarjota heille pitkäkestoinen työ telineasennusten parissa. Telineasentajana on mahdollisuus myös urapolkuun aina telinetyöjohtajaksi ja siitäkin ylöspäin”, Collin kertoo.

Telineasentajien rekrykoulutus alkaa huhtikuussa 2019 ja kestää yhteensä 60 koulutuspäivää. Rekrykoulutuksen tavoitteena on vakituinen työsuhde ohjelman jälkeen ja koulutus on osallistujille maksuton. Ramirentin Pohjois-Suomen projektiliiketoiminnan aluepäällikkö Antti Niskalan mukaan Pohjois-Suomessa osaavia telineasentajia ei enää löydetä ja sen vuoksi heitä lähdetään kouluttamaan.

”Pula tekijöistä on jatkuvaa. Tavoitteena on, että pystytetään kouluttamaan koulutukseen osallistujat ammattilaisiksi ja työllistettyä heidät. Pohjois-Suomen alueella tämä on ensimmäinen kerta, kun me koulutamme telineasentajia. Koulutuksia on tehty Lounais-Suomessa ja siellä koulutukset ovat olleet onnistuneita”, Niskala kommentoi. 

Barona Rakennus on rakennusalan valtakunnallisesti suurin henkilöstöpalvelualan yritys. Ramirent Finland Oy on yksi Suomen suurin ja kattavin rakennuskonevuokraamo. Barona ja Ramirent tekevät tiivistä yhteistyötä telineasennus -toiminnassa.

Telineasentajien koulutukseen haku on käynnistynyt. Baronalla koulutuksesta vastaa Baronan Rakennuksen operatiivinen johtaja Rami Collin.

Lue seuraavaksi