Uutiset

Työkoneet

Avescon avajaiset Kuopiossa

Avesco Oy:n Kuopion toimipiste avattiin virallisesti syyskuun puolessa välissä. Lämmin syksyinen sää houkutteli avajaistapahtumaan nelisensataa vierasta. Tunnelma oli kuin millä tahansa syysmarkkinoilla. Tarjolla oli lohisoppaa, kahvia ja pullaa, tarvikehuutokauppaa ja tietenkin Caterpillarin koneita. Uusi toimipiste sijaitsee kaupungin eteläpuolella osoitteessa Sahankatu 1. Saman portin sisällä on myös Ponssen Kuopion toimipiste. Yritykset toimivat kuitenkin täysin erillään, vaikka saman katon alla ovatkin. Pihalla tosin saattaa joskus Caterpillarin ja Ponssen koneet olla vierekkäin.

Uusi toimipiste on ollut jo hetken toiminnassa, mutta viralliset avajaiset vietettiin nyt näin syksyn alussa.

”Korjaamotilaa meillä on tässä uudessa pisteessä noin 2 000 neliömetriä. Tila on riittävän korkea isoillekin koneille ja töitä on helpottamassa kaksi 16 tonnin siltanosturia. Ponssella on seinän takana oma korjaamonsa”, sanoo Avesco Kuopion korjaamopäällikkö Henri Lappalainen.

Avescon Kuopion toimipiste avattiin virallisesti käyttöön syyskuun puolessa välissä kunnon syysmarkkinahengessä.

Korjaamohallin lisäksi pihalla on erillinen pesuhalli ja varasto. Ja suurella piha-alueella on tilaa sompailla, vaikka vähän isommallakin lavetilla.

Uudessa toimipisteessä työskentelee reilut 20 henkilöä, joista viitisentoista on asentajia. Konemyynnistä vastaa Hannu Jurvelin ja korjaamotoiminnoista Lappalainen. Pihalla tullaan näkemään aina Caterpillarin uutta kalustoa, mutta myös käytettyjä koneita. Avajaisissa nähtiin muun muassa massiivinen, peruskunnostettu asiakkaan Caterpillar 990H -pyöräkuormaaja, jolla oli takanaan jo 40 000 käyttötuntia, ja ties kuinka monta kymmentätuhatta edelleen edessä.

Henri Lappalainen takanaan uusi, erillinen pesuhalli.
Hannu Jurvelin hoitaa Kuopion konemyyntiä.

Myös kaivospuolta

Kuopion toimipisteen toimintoihin tulee kuulumaan alueen perinteisten maarakennusasiakkaiden palvelun lisäksi myös seudun kaivosten kanssa operointi. Toimialueeksi Lappalainen määrittelee Keski- ja Itä-Suomen Mikkelistä aina Kainuun pohjoisosiin. Osa edellä mainituista, talon vahvuuteen kuuluvista asentajista työskentelee jatkuvasti Kajaanissa (3 hlöä) sekä Joensuussa (1 hlö) ja muutamat asentajat operoivat pelkästään kentällä. Kenttähuoltoja tehdään kymmenen huoltoauton voimin.

Lappalainen muistutti myös Avesco Kuopion Sampsa Toivosesta, joka toimii varaosien ja huoltopalveluiden kenttämyyjänä. Sampsa ei paljoa pääse nauttimaan uuden pisteen mukavuuksista, koska hän kiertää koko ajan asiakkaiden luona jälkimarkkinointitehtävissä.

Avajaisissa nähtiin myös Avesco Suomen toimitusjohtaja Teemu Raitis. Hän oli erittäin iloinen siitä, että uudet tilat saatiin nyt käyttöön ja virallisesti auki.

”Meillä on näin mahdollisuus tarjota hyvää palvelua uusissa, hienoissa tiloissa tässä Ponssen naapurissa”, sanoo Raitis.

Teemu Raitis
Caterpillarin uusien koneiden lisäksi pihalla nähtiin asiakkaan peruskunnostettu Cat 990H -pyöräkuormaaja. Kunnostuksessa kone sai uuden sarjanumeron.
Nyt on perää.
Huoltoauto työkaluja vailla valmis lähtöön.
Miro tekemässä kuormaa. Tarkkaa puuhaa, kuten kielestä voi päätellä.
Ponssekin järjesti samaan aikaan uuden pisteensä avajaiset. Paikalla nähtiin myös yrityksen Juha Vidgrén. Mies oli juuri palannut Etelä-Amerikasta työmatkalta. Koneelliselle puunkorjuulle on sielläkin nyt tilausta.


Lue seuraavaksi