Uutiset

Työkoneet

Avant Power aloittaa akkujen valmistuksen ensi vuonna

Sähkökäyttöisten pienkuormaajien kapasiteetti nousee täysin uudelle tasolle, kun suomalaisen pienkuormaajavalmistajan Avant Tecnon uusi tytäryhtiö, Avant Power, alkaa valmistaa akkuja täyssähköisiin Avanteihin vuonna 2023.

Kaksi Baumassa esiteltävää uutta pienkuormaajamallia, Avant e5-27 ja Avant e5-13, on varustettu Avantin omilla OptiTemp-akuilla (27kWh ja 13kWh), joissa on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen lämmönhallintajärjestelmä. Avant e5-27-kuormaaja vaatii vain yhden latauksen työpäivän aikana, ja akun kapasiteetin luvataan olevan kaksinkertaisen verrattuna muiden valmistajien tuotteisiin.

Mikko Piepponen

“Avant Tecno on tehnyt sähkökuormaajiin liittyvää tutkimus- ja kehitystyötä 1990-luvulta lähtien, ja ensimmäinen täyssähköinen kuormaajamme esiteltiin vuonna 1997. Tutkittuamme akkuja vuosikymmenten ajan olemme todenneet, ettei maailmasta löydy akkua, joka olisi täydellisesti sopiva pienkuormaajiin. Siksi päätimme alkaa tehdä akkuja itse”, kertoo Mikko Piepponen, Avant Power Oy:n operatiivinen johtaja.

Nyt Avant Power lanseeraa kaksi uuden sukupolven Avant OptiTemp -akkupakettia, joita käytetään uusissa Avant e5-27- ja Avant e5-13 -kuormaajamalleissa. Maailmanlaajuisesti ainutlaatuiset akut tuovat valmistajansa mukaan sähkökuormaajien kapasiteetin ja turvallisuuden aivan uudelle tasolle.

Avant OptiTemp -akkujen keskeiset hyödyt valmistajan mukaan:

  • Suuri kapasiteetti, jopa 27 kilowattituntia. Avant e5-27:n kapasiteetti on kaksinkertainen muihin saman kokoluokan kuormaajiin nähden. Näin voi työskennellä koko päivän yhdellä ainoalla latauksella.
  • Sisäinen OptiTemp-järjestelmä. Innovatiivinen lämmönhallintajärjestelmä pitää akun lämpötilan optimina, ja kapasiteetti on sama niin kuumissa kuin kylmissä sääolosuhteissa. Esilämmitetty OptiTemp-akku toimii erittäin hyvin todella kylmässä ilmastossa (-30°C). Kun akku on kiinni laturissa, lämmönhallintajärjestelmä kytkeytyy päälle automaattisesti, ja kun kuormaaja irrotetaan laturista työpäivän alussa, akun lämpötila on mukautunut vallitseviin sääolosuhteisiin kone on heti valmis raskaaseenkin työhön.
  • Nopea lataaminen pikalaturilla. Akun rakenteen ansiosta akun voi ladata täyteen vain 1,5 tunnissa pikalaturilla, mikä mahdollistaa pitkät työpäivät.
  • Ehdottoman turvallinen. Millään muulla akkuvalmistajalla maailmassa ei ole vastaavia turvallisuusratkaisuja. Avant OptiTemp -akuissa on minimoitu riski hallitsemattomaan akkupaloon, kiitos akun rakenteen ja uppojäähdytysjärjestelmän.

Latausajat:

Kuormaajamalli Avant e5-13Avant e5-27
Sisäänrakennettu laturi5 h10 h
Pikalaturi 400V/16A1 h 30 min2 h 45 min
Pikalaturi 400V/32A1 h 30 min

“Yhteistyömme ja Avant Powerin kehittämien akkujen ansiosta pääsemme valmistamaan sen tyyppisiä sähkökäyttöisiä pienkuormaajia, joita markkinoilla on kaivattu pitkään. Pitempi työskentelyaika ja edullinen hinnoittelu ovat olleet keskeisiä sähkökuormaajiin liittyviä kysymyksiä tähän asti. Uusien e5-mallien myötä ratkaisemme molemmat”, sanoo Jani Käkelä, Avant Tecnon toimitusjohtaja.

Avant E5

Avant OptiTemp -akut sekä uudet pienkuormaajamallit, Avant e5-27 ja e5-13, tulevat maailman ensiesittelyyn kansainvälisillä Bauma 2022 -messuilla Münchenissä, Saksassa 24. lokakuuta 2022 Avantin osastolla FM.709/3. Akkujen ja kuormaajien tuotanto alkaa 2023.

Lue seuraavaksi