Uutiset

Työkoneet

Atula Huoltopalvelut oy on alueellinen Komatsu-huolto

Tero Atula vetää yhdessä vaimonsa kanssa Länsi-Suomessa huolto- ja korjaustoimintaa neljässä eri toimipisteessä. Maskussa sijaitsee niin sanottu pääpaikka ja muut Atula Huoltopalvelut oy:n korjaamot ovat Huittisissa, Loimaalla ja Vahdolla. Yritys työlistää 15 asentajaa ja tekee huolto- ja korjaustöitä laajasti maarakennus- ja maatalouskalustolle.

Parisen vuotta sitten Atulan ohjelmaan tullut Komatsu-sopimushuolto ja varustelu on keskittynyt Maskuun. Agcon-merkeille Valtra, Fendt ja Sampo Rosenlew on tarjolla vankkaa asiantuntemusta etenkin Loimaalla ja Huittisissa. Asiakkaat löytyvät pääasiassa Rauma-Salo-Loimaa-Huittinen akselilta.

Tero Atulan vetämällä Atula Huoltopalvelut oy:llä on toimipisteet neljällä eri paikkakunnalla. Maskussa vietettiin maaliskuussa Konekaupan Villi Länsi -tapahtumaa, jossa esiteltiin paitsi yrityksen monipuolista huoto- ja korjaamotoimintaa myös uutta Komatsu-kalustoa. Komatsujen sopimushuoltoa ja uusien koneiden varustelua tehdään Maskun hallilla.

”Toimin vuoteen 2008 saakka huoltomiehenä vieraan palveluksessa. Koko homma lähti liikkeelle omasta kenttähuollosta, mutta vaativia ja isoja remontteja varten sitten laitettiin hallitiloja useammalle paikkakunnalle. Olemme perehtyneet varsin syvällisesti esimerkiksi hydrauliikkaan ja pystymme tekemään vaativiakin asennus- ja

Atula työllistää neljä 15 asentajaa. Jaakko Uusitupa toteaa, että Komatsu PW170ES tarvitsee apua alakertaansa.

korjaustöitä. Hydroscand-letkupalvelu on erittäin tärkeä osa toimintaamme. Pystymme valmistamaan letkuasennelmia myös kenttäolosuhteissa”, aloittaa Tero Atula.

”Tällä alalla henkilöstön osaamista on kehitettävä koko ajan. Meillä asentajakunta on sekoitus vanhaa kokenutta kaartia ja sitten nuorta innokkaasti oppivaa väkeä.”

Maskun toimipisteessä vietettiin Konekaupan Villi Länsi -tapahtuman aikaan avoimia ovia. Tuolloin esiteltiin korjaamotoimintaa ja pihamaalla Komatsu-kaivukoneita teki tutuksi Suomen Rakennuskoneen Pertti Tuomi.

”Teemme myös uusien Komatsujen varustelua täällä Maskussa. Parhaillaan tuossa on työn alla yksi uusi pyöräalustainen Komatsu, johon asennamme muun muassa lokasuojat, Engconin sekä alavaunuun peräkärryn kippihydrauliikan”, jatkaa Tero.

Nykyisin tyypillisiin varusteluihin kuuluvat Teron mukaan edellä mainittujen lisäksi myös työvalot, suosituiksi kohonneet valoraudat, erilaiset kamerajärjestelmät, hallintakahvat ja ohjainjärjestelmät ym. On selvää, että nykyisten koneiden huollot ja varustelut vaativat hyvää hydrauliikan ja sähkö- sekä tietotekniikan osaamista. Tero kiittelee myös Perttiä siitä, että Komatsu-kanta Länsi-Suomessa on kasvanut viimeaikoina mukavasti.

Kaikki Atulan korjaamot ovat varustettu nykyaikaisin merkkikohtaisin työkaluin ja myös vaativaa diagnostiikkaa pystytään tekemään. Tiivis yhteistyö kone- ja laitevalmistajiin sekä maahantuojiin takaa sen, että viimeisin tietotaito on käytössä. Etenkin Maskun ja Huittisten toimipisteissä on myös hyvä käteisvarasto erilaisia suodattimia ja voiteluaineita sekä myös yleisimmin kysyttyjä varaosia.

”Meille on tärkeää, että asiakas saa meiltä nopean ja asiantuntevan avun silloin kun konerikko yllättää”, tiivistää Atula loppuun.

Lue seuraavaksi