Uutiset

Työkoneet

Atlas Weycor ja pieni e

Atlas Weyhausen esitteli uuden sukupolven pyöräkuormaajaperheen, joka kantaa jatkossa nimeä Atlas Weycor. Pieni e kirjain tyyppimerkkien perässä tarkoittaa valmistajan mukaan parempaa polttoainetaloutta, pienempiä päästöjä, tehokkaampaa moottoria ja hydrauliikkaa.
Atlas on tuomassa markkinoille ensimmäiset start/stop toiminnolla varustetut pyöräkuormaimet lähivuosina. Paineakkua käyttävä järjestelmä tuo huomattavia säästöjä polttoaineen kulutukseen. Työtavasta riippuen säästö on esim. AR 85e mallissa jopa 20 prosenttia.

Uudella moottorilla varustettuna esiteltiin nyt mm. Atlas AR65e, jonka Deutz TCD 2.9 L4 moottorin tehot ovat 55,4 kilowattia. Ajonopeus tällä työpainoltaan 5.000 kiloon kuuluvalla mallilla on nyt 50 km/h. Koneessa olevat uudet hydraulipumput antavat aikaisempaa paremman tehon työlaitteille.

Atlas AR 105e on uusi ja isoin ja tehokkain Atlas pyöräkuormaaja. Työpaino on 9.450 kiloa ja peruskauhan tilavuus 1.6 – 1.8 m3. Eli selvästi enemmän kuin AR 95 mallissa. Moottorina on 4 sylinterinen Deutzin vesijäähdytteinen dieselmoottori turbolla varustettuna. Tehoa löytyy 105 kilowattia ja maksimivääntö on 550 Nm.  
AR 105e ei ole ainoastaan 1.000 kiloa painavampi kuin aikaisempi isoin malli. Myös sen hydrauliikan tuotto on suurempi ja lisäksi mm. ohjaamo on täysin uusi. Kaikki hallintalaitteet on uusittu ja sijoitettu optimaalisesti kuljettajan käytettäväksi. AR 105e on omiaan maarakennustöissä, kierrätyksessä, materiaalin käsittelyssä ja isoilla maatiloilla.

Maatilakäyttöön ja vihertöihin sopiva Atlas – uutuus on AR 30. Työpainoltaan 2.150 kiloinen ja leveydeltään ainoastaan 1.250 mm oleva kuormaaja on varustettu Perkinsin dieselmoottorilla, joka tuottaa 24.6 kilowatin tehon. Kauhakoko on 0,32 m3 ja trukkipiikit nostavat vajaan 700 kilon kuorman.
Useat Atlas uutuudet ovat esillä Maxpo näyttelyssä syyskuussa.

Lue seuraavaksi