Uutiset

Työkoneet

Atlas Copcon siirrettävät kompressorit on suunniteltu kestämään

”On tavallisia siirrettäviä kompressoreita ja sitten on erittäin vaikeita olosuhteita kestäviä kompressoreita. Ne ovat monien rakennustyömaiden piilotettuja sankareita, jotka hiljaa jatkavat työtään kovista koettelemuksista ja stressistä huolimatta. Koska niitä käytetään kaikkeen kaivonporauksesta räjäytystöihin, kompressoreilta vaaditaan kestävyyttä äärimmäisistä sääolosuhteista, korkeuksista ja ilmaolosuhteista säilyttäen silti optimaalisen suorituskyvyn”, todetaan Atlas Copcon lähettämässä tiedotteessa.

 ”Varmistamme suorituskyvyn testaamalla tuotteita todella kovissa haasteissa”, sanoo Viktor Pihl, Atlas Copco Power Technique Nordicin tuotepäällikkö.

”Kestävyys on testattava ankaria olosuhteita varten. Atlas Copco on siksi luonut tiukat testausprosessit kaikille mobiilikompressorimalliston koneille varmistaakseen laadun ja täyttääkseen sen hyvän maineen markkinoilla. Kompressorit on rakennettu säilyttämään luotettavan suorituskyvyn erilaisissa sovelluksissa kaikissa olosuhteissa”, lupaa Pihl.

Siirrettäviä ilmakompressoreita säilytetään yleensä ulkona koko käyttöikänsä ajan, joten niiden on kestettävä kaikenlaista rasitusta, kuten kosteutta, sadetta ja pölyä.

”Yksi monista kokeista, jonka kompressorit käyvät läpi laatutestissämme, on sadetestimme. Siinä ne altistetaan realistiselle, mutta mekaaniselle sateelle. Testissä selviää myös, että yksiköt kestävät korroosiota, ruostetta ja suolaa jopa monsuuniolosuhteita, mikä antaa asiakkaille luottamusta kompressorien suorituskykyyn vuosikymmeniä, samalla kun koneilla säilyy jälleenmyyntiarvo”, jatkaa Pihl.

”Kun pölyä pääsee järjestelmään, sillä voi olla haitallisia ja kalliita seurauksia sekä kompressoreille että siihen liitettyihin laitteisiin. Atlas Copcon laitteet on suunniteltu pitkäikäisiksi, minkä vuoksi kaikki uudet laitteet ja niiden korkealaatuiset suodattimet testataan pölyltä asiakkaan investointien suojaamiseksi. Yksiköt käyvät myös kovissa tietesteissä, joissa koneet ajetaan epätasaisessa maastossa ja koko rakennetta testataan, jotta nähdään, mitä vetovoimia se kestää.”

Varmistaakseen suorituskyvyn haastavimmissakin ilmasto-olosuhteissa Altas Copco käyttää futuristista, korkean teknologian ilmastokammiota. Ilmastotestissä siirrettävä ilmakompressori sijoitetaan kammioon, jossa Atlas Copcon kokeneet insinöörit säätävät ilmasto-olosuhteita manuaalisesti erilaisten mekaanisten prosessien avulla. Lämpötiloja voidaan testata paahteesta +40°C aina -25°C:een pakkaseen varmistaen, että jokainen malli säilyttää aina oikean työlämpötilan ja optimaalisen suorituskyvyn kovista haasteista huolimatta.

Uusien mobiilikompressorimallien kestävyyden ja laadun todella testaamiseksi tehdään testejä myös todellisissa käyttöolosuhteissa. Atlas Copco kuljettaa koneita myös ylös vuorille testaamaan niiden suorituskykyä äärimmäisissä, vaihtelevissa ja todellisissa korkeuksissa.
Lue seuraavaksi