Uutiset

Työkoneet

Atlas Copco Mansen Mörinöillä

Mansen Mörinöillä nähtävään iskuvasaramallistoon ei tällä kerralla kuulunut varsinaisia uutuuksia, mutta vasarat olivat esillä aiempaa laajemmalla valikoimalla. MB-sarjasta on mukana malli MB 1200 ja HB-sarjasta mallit 3600 ja 2500 DP, jonka erikoisuutena on pölynsuojaus vasaran alapäässä. Pieniä SB-iskuvasaroita on nähtävänä kolme kappaletta: SB52, SB152 ja SB202 ja vielä lisäksi yksi SB152 työnäytöksessä Brokk 100 -purkurobotin työlaitteena. Atlas Copcon vasarauutuus HB 4100 esiteltiin Intermat-näyttelyssä. Laitteita tapahtumassa esittelivät Kopadi Oy:n Matti Rantanen ja Jussi Piiparinen sekä Jaston Toivo Martinkauppi.

Maantiivistäjät ja betonikoneet

Talhu Oy:n Suomessa myymät maantiivistys- ja betonikoneet ovat toista kertaa Mörinöillä, mutta ensimmäistä kertaa Atlaksen keltaisissa väreissä ja samalla osastolla muiden talon tuotteiden kanssa. Tuotteita esittelevät perjantaina Talhun tuotepäällikkö Janne Niemi ja Länsi-Suomen uusi myyntimies Jan Asp. Lauan­taina paikalla on tuotepäällikkö Vera Laakkonen.

Suurimpana uutuutena Pirkkalassa on uusi tärysauva AME600 voimayksiköllä ja HA23/3 akselin ja sauvan yhdistelmä. AME600 on kehitetty erityisesti vuokraamokäyttöä silmälläpitäen kevyeksi ja käteväksi koneeksi, jota kuka tahansa osaa käyttää. Muut näyttelyn tärysauvat ovat AME1500 Racoon ja ammattilaisten suurtaajuussauva Smart 40.
Betonin pinnanmuotoiluun nähtävänä on vanha sotaratsu viimeistelytärypalkki BV30 sekä hierrinkoneuutuudet BG370 (kuvasssa) ja BG Combi. Näistä BG Combi on kokonaan uusi tuote, joka muuntuu suurten pinta-alojen tehokoneesta pienten nurkkien tarkkuushiertimeksi vain terien suojusta vaihtamalla.

Maantiivistäjistä mukana ovat eteen – taakse ajettavat mallit LG 500, LG 400 ja LG 200.

Uudistunut FlexiROC T15

Atlas Copcon pienin radio-ohjattu poravaunu FlexiROC T15 R on uudistunut. Tärkeimpiä muutoksia ovat uusi moottori – Cummins B3.3 – ja innovatiivinen kääntöpuomijärjestelmä. FlexiROC T15 R on poravaunuperheen pienin jäsen ja kääntöpuomijärjestelmänsä ansiosta myös yksi muuntautumiskykyisimmistä. Syöttölaite kääntyy 360 astetta ja se mahdollistaa siirtymisen alaspäin poraamisesta ylöspäin suuntautuvaan poraamiseen yhdellä pienellä liikkeellä. Ominaisuus on myös erittäin helppokäyttöinen: poravaunun käyttäjän tulee ainoastaan laittaa puomi ja syöttölaite kuljetusasentoon, poistaa lukitustappi, kääntää syöttölaitetta haluttuun asentoon ja panna lukitustappi jälleen paikoilleen.

Maanporauksen uusin innovaatio – Elemex

Uusin innovaatio maanporauksessa on Elemex. Elemexin suunnittelussa on kiinnitetty erityistä huomiota ilmavirtauksiin ja huuhteluun, jotka ovat suuressa roolissa porattaessa asutuskeskuksissa ja lähellä olemassa olevia rakenteita. Huuhteluilman paremmalla hallinnalla on mahdollisuus porata siten, että po­rauspinnalta huuhteluilma ei karkaa ympäröiviin rakenteisiin. Tällöin ympärillä olevat maa-ainekset eivät häiriinny tarpeettomasti ja yliporaus sekä tarpeeton maa-aineksen poistuminen reiästä vähenee. Myös tunkeutuminen on nopeampaa kun huuhtelu toimii.  

Lue seuraavaksi