Uutiset

Yleinen

Tammer Diesel jatkaa moottoreiden ja diesellaitteiden korjauksen edelläkävijänä – tekniikka kehittyy ja palvelut laajenevat

Tammer Diesel Oy:llä on kuudessa toimipisteessään noin 80 alan vahvaa ammattilaista. Toimintaan kuuluu mm.  ruiskutuspumppujen, Common Rail -järjestelmien sekä pumppu- ja pietsosuuttimien kor­jaus ja huolto. Dieselkorjaamisessa uusinta uutta on Boschin Common Rail suuttimien täyskorjaus. Bosch itse kutsuu tätä suuttimien korjaamisen kolmanneksi vaiheeksi. Tammer Dieseliin on hankittu kaikki tarvittavat työvälineet ja varaosat tämän suorittamiseen. Yritys laajentaa kuitenkin koko ajan toiminta-aluettaan ja palvelee asiakkaitaan yhä monipuolisemmin. Uusinta yhtiön tuotepaketissa on momenttiavaimien kalibrointipalvelu sekä Pirkanmaalla uusilla laitteilla tehtävä tasapainotustyö.

Nivelakselit tasapainoon

Tasapainotustyötä on tehty aikaisemminkin Tampereella ja Joensuussa. Tampereelle kesällä asennettava tasapainotuslaitteisto täyttää kaikki nykyiset vaatimukset dokumentointeineen. Tasapainotuskoneella voidaan tasapainottaa jopa 4 m pitkät kolmeosaiset nivelakselit. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi teollisuuteen alihankintana tehtävät puhaltimet ja sähkökoneiden suuret ankkurit.

Tammer Diesel on Bosch Diesel Center, mikä tarkoittaa, että se täyttää kaikki Boschin korjaamolleen asettamat vaatimukset. Tammer Diesel toimii yhteistyössä muiden saman statuksen saaneiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Suomessa olevat Diesel Centerit tarjoavat kukin omille asiakkailleen vahvaa ammattitaitoa.

Tämän päivän dieselkorjaaminen edellyttää mm. puhdastilan, joka täyttää miltei laboratorio-olosuhteisiin verrattavissa olevat vaatimukset. Sähköpneumaattisten mit­tausjärjestelmien avulla saavutetaan tasainen laatu ja tulokset saadaan dokumentoitua tarkasti.
Boschin lisäksi myös VDO:n common rail -järjestelmät voidaan testata ja huoltaa yhtiön mit­tauslaitteilla. Tammer Diesel myy ja huoltaa lisäksi USA:n suurimman diesellaitteiden valmistajan Stanadynen ruiskutuspumppuja, suodatinjärjestelmiä ja suuttimia. Muita tuotteita ovat mm. Webasto lämmittimet sekä koululaiskyydityksissä vaadittavat Dräger-alkolukot.

Momenttiavaimet asiakkaiden vaatimaan kuntoon

Monet työssään momenttiavaimia käyttävät yritykset ovat varmasti huomanneet viime aikoina tiukentuneet asiakasvaatimukset. Erityisesti suur­yritykset vaativat alihankki­joiltaan erittäin korkeaa laatua ja työvälineiden tason tulee vastata sitä. Tilaaja saattaa tänä päivänä edellyttää alihankkijaltaan momenttiavaimien kalibrointia. Tammer Diesel tarjoaa momenttiavainten kalibrointipalvelua, johon kuuluu läheisesti myös huolto ja korjaus.

Lisäturvallisuutta antaa huoltosopimus, jossa Tammer Diesel hoitaa työkalujen tarkistukset sovituin aikavälein ja samalla toimittaa asiakkaalle kaikki vaadittavat todistukset ja dokumentit. Tälle palvelulle on monta potentiaalista käyttäjäryhmää ja esimerkiksi rengaspalveluita tarjoavat liikkeet ovat kiinnostuneita näistä sopimusmahdollisuuksista.

Moottorien monitaiturit

Tammer Dieselin vahvaa osa-aluetta ovat myös turboahtimet, joiden maahantuontia hoitaa yhtiön Helsingissä vaikuttava toimipiste Turbotekniikka Oy. Yhtiö tuo maahan Garrett-, Holset-, KKK- ja Schwitzer-ahtimia ja niiden varaosia. Yritys toimittaa myös Toyotan, Mitsubishin ja IHI:n ahtimia sekä niiden varaosia. Tammer Diesel on panostanut voimakkaasti turbopuolelle ja tähän kehitykseen on helppo tutustua maaliskuun lopulla järjestettävissä Mansen Mörinöissä 30.-31.3, joissa Tammer Dieselillä on erikoisosasto raskaan kaluston turboahtimille. Paikalla on myös Turbotekniikan asiantuntijat vastaamassa asiakkaiden haastaviin kysymyksiin.

Moottorin korjausta

Moottorin korjauksessa Tammer Dieseliä työllistävät kaikenkokoiset moottorit. Yrityksen vahvuutena on se, että kunnostettavien moottoreiden merkille ja tyypille ei juuri ole rajoituksia.  Käytännössä mikä tahansa moottori on kunnostettavissa. Lakalaivan korjaamolla saattaakin nähdä yhtä aikaa jopa kymmenkunta erimerkkistä moottoria työn alla tai valmiina.
Haastetta toimintaan tuo esimerkiksi ulkomailta tuotujen työkoneiden kirjava moottorikanta ja niissä mahdollisesti esiintyvät erikoiset viat. Ongelmat saadaan kuitenkin yleensä ratkaistua vahvan yhteistyökumppaniverkon avulla. Työ vaatiikin aikamoista pitkäjänteisyyttä, sillä niin monenlaisia virityksiä on vastaan tullut.

Työkalut ammattilaisille

Tammer Dieselin vahva työ­kalumyyntipuoli on mukavassa vauhdissa, sillä kaupankäynti on vilkastunut ja asiakkailla riittää jälleen töitä. Kilpailu työkalupuolella on kuitenkin haastavaa, sillä Pirkanmaalta on poistunut useita suuria asiakkaita. Kova kilpailu pitää mielen vireänä ja erikoistumalla sekä asiakkaiden tarpeista huolehtimalla Tammer Dieselissä voidaan katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen.

Tulevaisuus näyttää valoisalta

Tammer Diesel Oy:n toimitusjohtaja Esa Eklund näkee yrityksen lähitulevaisuuden todella lupaavana. Yritys seisoo monella tukijalalla ja pitkänäköinen tarjonnan laajentaminen näyttää oikeaan osuneelta päätökseltä. ”Maailma muuttuu nopeasti ja tälläkin alalla tieto on valtaa.  Maailman menossa täytyy pysyä mukana.  Suurin kiitos menestyksestä kuuluu asiak­kaille ja osaavalle henkilökunnalle.

Lue seuraavaksi