Uutiset

Yleinen

Samsonilla perunanesteen ja lietteen levitys onnistuu vaikeissakin olosuhteissa

Olli Katilalla on 20 vuoden kokemus alan urakoinnista ja hän toteaa kuluneen kauden olleen kaikista vaikein hänen aikanaan. Palstat, joihin urakoidaan, täytyy tarkastaa tarkkaan etukäteen, sillä läheskään kaikille pelloille ei nyt ole asiaa. Yllätyksiä tulee silti aina ja jopa huippuluokan kalustolla satunnaisilta kiinnijäämisiltä ei voi välttyä ja tyhjäyksiä toisiin kärryihin on ollut pakko suorittaa. Osa pelloista jää tänä syksynä ilman lietettä, mutta suurin osa on saatu hoidettua kunnialla.

Ammattilainen luottaa Samsoniin

Ammattiurakoitsijalla, kuten Katilalla, on pakko olla työvälineet sekä -menetelmät viimeisen päälle. Katila luottaa työssään tanskalaiseen 18 kuution Samson PG -multainlietevaunuun. Vaunu on Ollilla käytössä nyt kolmatta kesää ja kokeneelta kuljettajalta on paljon sanottu, kun hän kertoo vaunun olevan hänen uransa paras. Samson on ammattimaisessa käytössä osoittautunut luotettavaksi ja tehokkaaksi koneeksi.

Yksinkertaiset huoltotoimenpiteet ja kulutusosien vaihto ovat riittäneet ja korjauksiin ei ole yrittäjän kallisarvoista aikaa hukkaantunut. Levitysleveys on kahdeksan metriä ja tällä koneella Katilan tavoittelema 20 000 kuution levitysmäärä tulee täyttymään vauhdikkaasti. Kuutiomäärästä noin 70 prosenttia tulee perunoiden solunesteestä Lapuan Peruna Oy:n tehtaalta ja loput tulevat lietteenä lähinnä alueen sikatiloilta.

Lapuan Koneasema hoitaa kuljetukset

Kuljetuksista tehtaan tai tilojen ja peltojen välillä huolehtii Lapuan Koneasema Oy kahdella säiliöpuoliperävaunuyhdistelmällä. Vaunut on varustettu pumppukuormaimilla ja tarvittaessa puskurivarastona käytetään merikonttia. Vuonna 2009 perustettu yhtiö on erikoistunut lietteen ja perunanesteen kuljetukseen ja Koneaseman Mikko Keisala kertookin yhteistyön Katila Ky:n kanssa sujuvan jo mutkattomasti. ”Homma toimii kun kumpikin osapuoli tietää mitä urakointi vaatii”, toteavat Katila ja Keisala. Miehet ovat urakoineet lähinnä Pohjanmaan alueella, mutta myös Pirkanmaalla, Keski-Suomessa ja Savossa on peltoja lannoitettu.

Tehokasta urakointia Ilmajoella

Seurasimme miesten urakointia Ilmajoen Jäpissä ja homma toimi todella reippaasti. Katilan suorittaessa levitystä Samsonin ja John Deeren yhdistelmällä, Koneaseman miehet täyttävät pellon laidalla olevaa välisäiliötä ulottuvalla pumpullaan maantien puolelta. Samsonin säiliön tyhjettyä Katila kurvaa välisäiliön viereen ja laittaa lietevaunun pumpun välisäiliöön.

Säiliöauton täyttäessä välisäiliötä jatkuvalla syötöllä ei 18 kuution imaisussa kolmea minuuttia kauempaa vietetä. Tällä tehokkaalla täyttömenetelmällä levitetään tunnissa viisikin kuormaa lietettä. Isoilla ja kauempana sijaitsevilla lohkoilla miehet käyttävät konttimenetelmää, jossa 65 kuution merikontti täytetään valmiiksi odottamaan lietevaunua.

Itse levitys sujuu nopeasti ja järeät lautaset hoitavat lietteen oikeaan syvyyteen. Kasisatasilla renkailla varustettu kaksiakselinen vaunu seuraa Jontikkaa nöyrästi ja jälki on siistiä märässäkin pellossa. Vaikeat olosuhteet vaativat traktorilta paljon ja Katila kertoo, että lautaslevitintä käytettäessä hevosia täytyy olla yli 200. Myöskään nivelakseleiden laadusta ei tässä hommassa kannata tinkiä, sillä sen verran kovassa käytössä ne ovat.

Urakoinnin suosio kasvaa

Liete- ja perunanesteurakoinnin määrä on kasvanut Pohjanmaan alueella selvästi. Isännät ymmärtävät, että ei välttämättä tarvitse investoida omaan kalliiseen laitekantaan ja lisäksi ammattilainen tekee ennen kaksi viikkoa vaatineen urakan kahdessa päivässä. Urakoitsija pystyy tekemään työtä melkein kellon ympäri ja hommat hoituvat tarvittaessa myös talvisin.

Vaikka kaikki täyttömenetelmät onnistuvatkin, niin miesten tavoitteena on kehittää verkostoa. Tarvitaan vain isoja etäsäiliöitä isäntien yhteiskäyttöön riittävän hyvien teiden varsille ja näistä pystyttäisiin itse levitys hoitamaan nopeasti ja tehokkaasti vaikka kolmekin kertaa vuodessa. Ns kuumat ketjut ovat aina riskialttiimpia kuin se, että levitettävä liete on kuljetettu etukäteen etäsäiliöön.

www.yrma.net/lietevaunut.htm,
www.maatalouskoneasema.fi/katila
www.lapuankoneasema.fi

Lue seuraavaksi