Uutiset

Yleinen

Säiliöt poltto- ja muille nesteille Turun Konekeskuksesta

Nesteitä säilytetään ja kuljetetaan erilaisissa astioissa. Kun nestettä varastoidaan, pitää ottaa huomioon, ettei varastoinnissa tai kuljetuksessa aiheuteta vaaraa itselle, muille tai ympäristölle. Tarpeet ovat kuitenkin moninaiset. Turun Konekeskus on ottanut valikoimiinsa italialaisen Emiliana Serbator-polttoneste- ja jäteöljysäiliöt ja ranskalaiset Duraplas-tuotteet veden ja kemikaalien säilyttämiseen ja kuljettamiseen suunnitellut muovisäiliöt. Myös muovisia aitoja on tarjolla. Kyseiset tuotteet löytyivät viime Agritechnicasta ja yhteistyö alkoi nopeasti sen jälkeen. Tuotevalikoima molemmilla on valtava erilaisiin käyttötarpeisiin.

Tilavuutta pyörillä olevilla säiliöillä on 55 tai 110 litraa ja ne voidaan varustaa sähkömoottori- tai mekaanisella pumpulla. Astiat ovat erikseen bensalle ja dieselille. Tarjolla on myös isompia kuljetussäiliöitä ilman pyöriä.

Kätevä kaksoisvaippanen jäteöljyastia on myös tarjolla, jota esittelee Asko Vesamo Turun toimipisteen varaosapuolelta. Öljyt voidaan kaataa astiaan ja sinne voidaan jättää myös suodattimen valumaan ritilän päälle. Pikku ikkunasta näkyy, jos öljyä on vaippojen välissä. Säiliön tilavuus on 500 litraa.

Öljyt voidaan kaataa astiaan ja sinne voidaan jättää myös suodattimen valumaan ritilän päälle.

Vesisäiliöitä on kahta mallia; kiinteään asennukseen ja liikuteltavaksi. Liikuteltava ankkuroidaan ajoneuvoon ja sisään laitetaan pallot, jotka hillitsevät loiskumista. Liikuteltavana vesisäiliötä voidaan käyttää katujen pesussa, kastelussa, jääkenttien jäädyttämisessä tai vaikka veden kuljettamisessa laiduntaville eläimille. Vastaavantyyppisiä ja monen erikokoista säiliöitä on tarjolla myös lannoitteille, melasseille ja muille kemikaaleille. Yleensä suurin ero eri käyttötarkoituksiin suunnitelluissa säiliöissä on pumpuissa, koska metalliosat joutuvat koetukselle eri kemikaalien kanssa.

Kuvassa Duratank-varastointisäiliöitä.

Lue seuraavaksi